© AFP

Rublev en Auger-Aliassime plaatsen zich voor finale in Masters Madrid

Andrey Rublev (ATP 8) heeft zich vrijdag als eerste geplaatst voor de finale van het Masters 1.000-toernooi van Madrid (gravel/7.877.020 euro). De Rus ging als zevende reekshoofd in twee sets (6-4 en 6-3) voorbij de Amerikaan Taylor Fritz (ATP 13). De halve finale duurde 1 uur en 14 minuten. Later op de avond volgde Felix Auger-Aliassime hem nadat Lehecka moest opgeven.

Bron: BELGA

Felix Auger-Aliassime (ATP 35) heeft zich geplaatst voor de finale van het Masters 1.000-toernooi in de Spaanse hoofdstad Madrid (gravel/7.877.020 euro), na de opgave van zijn Tsjechische tegenstander Jiri Lehecka (ATP 31) in de eerste set van de halve finales. De Canadees strijdt om de eindzege tegen de Rus Andrey Rublev (ATP 8).

Lehecka kon na ruim een halfuur tennis, en bij een 3-3 tussenstand in de eerste set, door een blessure niet meer verder. Met tranen in de ogen verliet de Tsjech, die in de achtste finales Rafael Nadal (ATP 512) uitschakelde, het veld.

Opvallend: Lehecka profiteerde zelf in de kwartfinales van de opgave van de Rus Daniil Medvedev (ATP 4), die de eerste set met 6-4 verloor en er nadien de brui aan gaf. Ook Auger-Aliassime moest in zijn kwartfinale niet in actie komen. Hij kreeg een vrijgeleide na het forfait, wegens een heupblessure, van het Italiaanse topreekshoofd Jannik Sinner (ATP 2).

Rublev versloeg eerder vrijdag in zijn halve finale de Amerikaan Taylor Fritz (ATP 13) in twee sets (6-4 en 6-3). De 26-jarige Rus, die in de kwartfinales het Spaanse toptalent en titelverdediger Carlos Alcaraz (ATP 3) uitschakelde, speelt zo zijn 25e ATP-finale. Hij gaat in de Spaanse hoofdstad op zoek naar een zestiende titel in zijn carrière en zijn tweede van het seizoen. In januari won Rublev het toernooi van Hongkong. De 23-jarige Auger-Aliassime jaagt op een zesde ATP-titel, zijn laatste dateert van vorig jaar in Basel. In 2022 was hij onder meer de beste op de European Open in Antwerpen..

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer