Teleurgestelde Tim Wellens neemt vier weken “rust” na Tirreno Adriatico en maakt einde aan speculatie over Ronde van Vlaanderen

© Photo News

Tim Wellens (Lotto-Soudal) heeft met een teleurgesteld gevoel en de achttiende plaats de Tirreno-Adriatico verlaten. “Het is tegengevallen. Het parcours paste mij, maar ik had de benen niet.” Wellens last nu een periode in van vier weken zonder competitie tot aan de Brabantse Pijl.

bvc

“Tijd voor een reset. Vorig jaar heb ik dat ook gedaan en was ik goed in de Waalse klassiekers”, zegt Wellens, die toen Catalonië miste door ziekte. Daarmee komt ook een einde aan de speculatie omtrent zijn eventuele deelname aan de Ronde van Vlaanderen. “Normaal rijd ik daar niet, tenzij er echt nog veel ploegmaten zouden uitvallen, maar dat hoop ik niet. Als ik hier wel met goede benen was geëindigd, had ik er misschien wel nog Milaan-Sanremo bij genomen.”

Ondanks een vervelende lekke band op dag drie en een beetje sinusitis aan het slot eindigde ploegmaat Tiesj Benoot knap twaalfde in de eindstand.

Aangeboden door onze partners

HOOFDPUNTEN

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen