weerbericht

Onweersbuien met kans op veel neerslag in korte tijd op komst

© Johny Hemelsoen

De opklaringen van dinsdagochtend verdwijnen snel en in de loop van de dag trekt een onweer over Vlaanderen. Tegen de avond bereikt het de Duitse en Nederlandse grens met kans op veel neerslag, soms in korte tijd. Dat meldt het KMI.

fee
Bron: belga

Dinsdag verdwijnen de opklaringen in de ochtend snel en wordt het zwaarbewolkt. Vanuit het zuiden verwachten we in de voormiddag regen in de vorm van onweersbuien. In de loop van de namiddag en avond bereiken ze de streken langs de Duitse en Nederlandse grens met kans op hevige buien.

De maxima schommelen tussen 15 graden op de Ardense hoogten, 18 graden aan zee en tot 22 graden in de Kempen. De wind is meestal zwak uit veranderlijke richtingen. Windstoten zijn niet uitgesloten tijdens de hevigste onweersbuien.

Dinsdagavond is er nog steeds kans op onweersbuien, die soms hevig kunnen zijn in het oosten en het noordoosten van het land. Plaatselijk kan er veel neerslag vallen in korte tijd. Tijdens de nacht schuift de storing verder op naar het noorden. Het blijft zwaarbewolkt met nog kans op enkele buitjes.

Woensdagochtend is het zwaarbewolkt met lichte regen die het land verlaat via het noordwesten. Er volgen opklaringen, afgewisseld door buien, maar minder actief dan de vorige dagen. De maxima schommelen tussen 14 en 17 graden ten zuiden van Samber en Maas en tussen 17 en 20 graden elders.

Video | Extreme wateroverlast in Voeren