© EPA-EFE

Een verrassing: Vital Heynen treedt af als bondscoach van Duitse vrouwenvolleybalploeg

Vital Heynen stapt verrassend op als bondscoach van de Duitse vrouwenvolleybalploeg. De opvolger van de Limburger wordt tot eind augustus Alexander Waibl, die voorlopig ook hoofdcoach blijft van de Duitse club Dresdner SC. Dat maakte de Duitse volleybalbond vrijdag bekend.

Bron: BELGA

Heynen had de afgelopen twee jaar de leiding over de Duitse nationale vrouwenploeg. Naar verluidt staat de 54-jarige trainer op het punt om naar China te verkassen. De gewezen T1 van de Red Dragons coachte het Duitse mannenteam van 2012 tot 2016 en keerde begin 2022 terug bij de vrouwen. Parallel stond hij ook aan het roer van het Turkse vrouwenteam van Bursa.

“Vital heeft de afgelopen twee jaar heel goed werk geleverd en het team vooruit geholpen. We betreuren zijn beslissing ten zeerste”, vertelde Hoofd Sport Jaromir Zachrich over het verzoek van de Limburger om zijn contract te beëindigen.

Waibl is sinds 2009 hoofdtrainer van Dresdner, waarmee hij meerdere keren zowel het Duitse kampioenschap als de Duitse beker won. De 56-jarige coach trainde eerder het nationale U23-team.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer