Taylor Swift is heartbroken en herkenbaar op haar nieuwe album The Tortured Poets Department

Recensie
Fans van Taylor Swift werden vrijdagochtend 19 april wakker met niet 15 nieuwe nummers van hun favoriete zangeres maar met liefst 31. Je voelt dit album pas echt na het ontleden van de teksten en een paar luistersessies.
Annemein Walraven Annemein Walraven
donderdag 25 april 2024 om 14:23 aangepast 26 april 2024 11:11
Muziek is Taylor Swifts therapie om ervaringen, gevoelens en gedachtes te verwerken.
Muziek is Taylor Swifts therapie om ervaringen, gevoelens en gedachtes te verwerken. beeld republic Records via ap

Fans van Taylor Swift werden vrijdagochtend 19 april wakker met niet 15 nieuwe nummers van hun favoriete zangeres maar met liefst 31. Ze bracht een dubbelalbum uit, zoals sommige swifties al voorspeld hadden na bepaalde hints van Taylor. Dit album is ontstaan omdat Swift het nodig had te schrijven, zoals ze zelf zei tijdens haar Eras Tour, die in mei naar Europa komt. Muziek is haar therapie om ervaringen, gevoelens en gedachtes te verwerken. In de afgelopen twee jaar heeft de Amerikaanse zangeres blijkbaar genoeg gevoelens gehad om er 31 te schrijven en uit te brengen.

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

Saxofoonprotest tegen klimaatdreiging is hedendaags maar beslist niet ontoegankelijk

Het is lastig te beoordelen in hoeverre er steeds een link is tussen de muziek en de klimaatproblematiek, schrijft recensent Roel Sikkema over een nieuw album tegen klimaatdreiging. Toch is hij onder de indruk.

Afbeelding

Wordt Ilse DeLange niet te mainstream? Meer dan ooit is ze allround met pittige pop en stevige rock

‘Tainted’ heet de nieuwe cd die de Nederlandse artieste Ilse DeLange vandaag uitbrengt. De Engelse term betekent ‘besmet’ of wel ‘bedorven’. Dat tweede kan niet waar zijn. En het eerste is te verhelpen.

Afbeelding

Bachs muziek voor de kerk had de wind tegen, kerkbestuurders koesterden andere dromen

Met meer onderwijs voor kansarme kinderen is niets mis, maar waarom ten koste van iets anders: de mooiste, meest vervoerende muziek in de kerk? Tot die vraag komt recensent Wim Houtman bij een nieuw boek over Bach.

'Als iemand me vraagt wie ik ben, kan ik gewoon deze plaat geven en zeggen: luister maar!'

Het glas blijft halfvol voor Rineke de Wit: 'Ik kan heel slecht pessimistisch zijn'

Het nieuwe album van zangeres en multi-instrumentalist Rineke de Wit, bekend van zanggroep Filae, is persoonlijk en intiem. ‘Als iemand me vraagt wie ik ben, kan ik gewoon deze plaat geven en zeggen: luister maar!’

Afbeelding

Nederlandse band Carmen Gomes Inc. brengt weer eerbetoon aan blueslegende Robert Johnson (1911-1938)

Het korte leven van de Amerikaanse blueslegende Robert Johnson spreekt nog altijd tot de verbeelding van schrijvers, filmmakers, muzikanten, ziet recensent Johan Bakker. Carmen Gomes Inc. brengt nu een tweede eerbetoon.

Sufjan Stevens speelt op het Boston Calling Music Festival

Wat maakt Sufjan Stevens zo bijzonder? 'Ik haatte de kerk, maar ik hield van hem'

Waarom voorziet Sufjan Stevens al jaren in de perfecte soundtrack bij het leven de post-evangelische millennial? Is het zijn twijfel, zijn status als antiheld of toch zijn oog voor afwijkende bijbelse referenties?