Mattias krijgt boete omdat hij zijn auto 2 minuten te lang laat opladen: “Moet je dan naar je auto lopen?”

© ANP / ANP

50 euro voor twee minuten te lang opladen, dat was de boete die Mattias afgelopen februari in de bus kreeg nadat hij in Ukkel had geparkeerd. “Moeten we naar onze auto beginnen rennen als die klaar is met opladen?”, vraagt hij zich af.

lto
Bron: RTL INFO

Parkeren, de auto aansluiten, kaart ingeven en twee uur later terugkomen als de auto volgeladen is. Het is voor Mattias uit Brussel intussen een automatisme geworden sinds hij met een elektrische wagen rijdt. Maar in februari gebeurde dan toch iets ongewoonlijks, een week nadat hij in Ukkel had geparkeerd. “Ik kreeg een boete van 50 euro zonder veel uitleg”, zegt Mattias aan RTL Info.

Na het versturen van enkele mails kwam er eindelijk een verklaring voor de boete: hij had zijn auto nét iets te lang laten staan. “Ik kwam mijn auto om 17.07 uur ophalen, hoewel het opladen rond 17.05 uur was afgelopen. Moeten we nu naar onze auto rennen als het opladen klaar is?”, vraagt de man zich af.

LEES OOK. Verwarring rond parkeerplaats voor elektrische auto’s: “Ik had echt niet door dat ik iets verkeerds deed”

“Toch wat weinig”

Afhankelijk van het contract kunnen verschillende overheden voertuigen controleren en mogelijk bestraffen die geparkeerd staan op plaatsen met oplaadpunten die daar niet horen te staan. In dit geval is dat de lokale overheid. “Als een voertuig met verbrandingsmotor bijvoorbeeld geparkeerd staat op een plaats die bestemd is voor opladen, of als iemand die klaar is met opladen zijn voertuig daar lange tijd laat staan, zullen we een boete uitdelen”, legt Thibaud Wyngaard, schepen van Mobiliteit in Ukkel, uit aan RTL Info. Al geeft die laatste ook toe dat twee minuten misschien toch wat weinig is. “Logischerwijs zouden er een paar minuten na het laden geen tickets moeten worden uitgeschreven”.

En dus stemde de gemeente Ukkel ermee in de boete in te trekken gezien de uitzonderlijke situatie.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen