“Hij zei meteen: ‘Sorry, sorry, sorry’”: steeds meer details over incident met Joost Klein op Eurovisiesongfestival

Joost Klein excuseerde zich meteen na het veelbesproken incident met een productiemedewerker achter de schermen van het Eurovisiesongfestival bij de vrouw in kwestie. Dat meldt het Zweedse Aftonbladet.

jvh
Bron: Aftonbladet

Klein, de Nederlandse inzending voor het muziekfestival, werd zaterdag geweerd uit de finale na “een incident” met een vrouw achter de schermen. Lange tijd was onduidelijk wat er exact gebeurde: volgens het kamp van de zanger was hij geïrriteerd door een cameravrouw/fotografe die hem meteen na zijn optreden filmde/fotografeerde terwijl meermaals had gevraagd om dat niet te doen, volgens de organisatie was Klein agressief.

LEES OOK. Zweedse gerecht zal zaak rond Joost Klein in snelrechtprocedure behandelen, artiest erkent dat hij ‘vuistbeweging’ maakte

Het Zweedse Aftonbladet, dat uitvoerig bericht over de zaak, wist eerder al te onthullen dat Klein “een dreigend gebaar” maakte. Volgens verschillende getuigen van de krant was de zanger ook “zeer beledigend”. De camera zou na het incident ook kapot geweest zijn, wat impliceert dat er meer is gebeurd dan voorlopig bekend is.

Verhoor

De vrouw diende een dag na de feiten klacht in bij de Zweedse politie. Klein werd vervolgens verhoord, en zou daarbij hebben toegegeven dat hij gewelddadig werd. Volgens Aftonbladet zou Klein gezegd hebben dat hij “erg gestresseerd” was door de vele fotografen, die hem te dicht op de huid gezeten zouden hebben. De man zou boos geworden zijn, zijn arm en gebalde vuist opgeheven hebben, en daarbij een fotograaf geraakt hebben. “Dat had niet mogen gebeuren”, citeert de krant Klein.

LEES OOK. “Hij zal meer uit zijn carrière halen dan als hij wél had gezongen”: hoe Joost Klein de morele winnaar van het Eurovisiesongfestival werd

Meteen na het incident zou de zanger zich “volgens verschillende mensen die achter de schermen aanwezig waren” ook zeer berouwvol hebben gedragen, en meerdere malen gezegd hebben: “Het spijt me, het spijt me”. Het is onduidelijk of die verontschuldiging ook tegen de fotografe in kwestie was gericht.

Bekijk ook:

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER