World Central Kitchen hervat activiteiten Gaza na dood medewerkers

Nieuws
World Central Kitchen (WCK) hervat haar activiteiten in Gaza, meldt de humanitaire organisatie op de eigen website. Begin april verloor WCK zeven medewerkers door een Israëlische luchtaanval op een hulpkonvooi.
anp
zondag 28 april 2024 om 18:13
Afbeelding
beeld anp

Aanleiding voor het besluit is de humanitaire situatie in Gaza, die volgens WCK ‘nijpend’ blijft. ‘Tot nu toe hebben we ruim 43 miljoen maaltijden gedistribueerd en we willen er graag nog eens miljoenen bezorgen’, aldus de vanuit Cyprus opererende organisatie.

WCK zegt 276 vrachtwagens, goed voor bijna 8 miljoen maaltijden, klaar te hebben staan om via de zuidelijke grensovergang bij Rafah binnen te rijden. Ook zouden er vrachtwagens met voedselhulp gereed zijn om vanuit Jordanië naar Gaza te rijden.

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

Politie Mumbai onderzoekt dodelijk ongeluk met enorm reclamebord

De Indiase politie heeft een strafrechtelijk onderzoek ingesteld naar een ongeluk met een groot billboard in Mumbai. Het bord van 70 bij 50 meter stortte bij slecht weer op een tankstation.

Afbeelding

Universiteit Eindhoven gaat in gesprek met demonstranten

Het College van Bestuur van de Technische Universiteit Eindhoven gaat dinsdagmiddag in gesprek met de pro-Palestijnse demonstranten die sinds maandag op het terrein bivakkeren. Volgens een woordvoerder van de universiteit staat de afspraak gepland aan het begin van de middag.

Afbeelding

Rechter geeft ExxonMobil geen uitstel schadebetalingen Groningen

ExxonMobil krijgt van de rechter geen uitstel voor bepaalde betalingen rond de schadeafhandeling van de gaswinning in Groningen. De kortgedingrechter in Groningen heeft een verzoek voor de opschorting van de betalingen door het Amerikaanse olie- en gasconcern afgewezen, omdat h..

Afbeelding

FNV kondigt weer nieuwe stakingen aan in metaalsector

Vakbond FNV roept leden uit verschillende regio's die werken in de metaal- en techniekbranche op donderdag voor 24 uur het werk neer te leggen. Het gaat om werknemers uit Gelderland, Zeeland en vakbondsregio Zuidwest Nederland.

Afbeelding

UNWRA: in week tijd bijna 450.000 mensen vertrokken uit Rafah

Sinds Israël begin vorige week heeft opgeroepen om delen van Rafah te ontruimen, zijn bijna 450.000 mensen uit de stad vertrokken. Dat meldt UNRWA, de organisatie van de Verenigde Naties die hulp verleent aan Palestijnse vluchtelingen, op X.

Afbeelding

Rijksuniversiteit Groningen wil met betogers in gesprek

De Rijksuniversiteit Groningen wil in gesprek met de pro-Palestijnse demonstranten die maandag met tentjes in de buurt zijn neergestreken. Volgens een woordvoerster is diverse malen geprobeerd met hen in contact te komen, maar heeft een afgevaardigde van de betogers aangegeven..