© GOYVAERTS/GMAX Agency

Dessel raakt niet uit de gevarenzone: “Gebrek aan scorend vermogen blijft een probleem”

Dessel Sport blijft verrassend in de kelder van het klassement, nadat het zonder punten terugkeerde uit Oudenaarde. Alweer veel goede bedoelingen bij Dessel, maar zonder resultaat. Trainer Patrick Witters leek niet echt ontgoocheld te zijn in zijn spelersgroep en blijft de moed erin houden.

FRANCIS VAN HOOF

“Ik kan mijn jongens niets verwijten, want ze deden wat er gevraagd werd. Jammer genoeg stelden we vast dat een gebrek aan scorend vermogen een probleem blijft”, zegt trainer Witters. Hij moest zijn ploeg noodgedwongen wijzigen na de knieblessure van William Baeten en een liesletsel bij Kevin Janssens. Daardoor verscheen de herstelde Jari Breugelmans aan de aftrap en kreeg ook Nicolas Robin speelkansen als centrale middenvelder.

De Desselse start was verre van slecht. “De eerste kansen waren voor ons, maar zoals meermaals dit seizoen scoren we moeilijk. Bij de eerste aanval van de tegenploeg was het wel raak. Met een kopbal van Soladio konden we dan toch gelijkstellen op het halfuur en kregen we andermaal een ongelukkig doelpunt tegen. Dat kwam er na een uitschuiver van Breugelmans, waardoor een voorzet naar binnen werd gekopt, een beetje een klutsbal die via de schouder binnen ging, heel ongelukkig dus. Op slag van rust was het dus andermaal achtervolgen.”

Tot tien herleid

Een moeilijke opdracht voor Dessel, dat in het vierde kwartier ook nog verdediger Toon Lenaerts verloor met een tweede gele kaart. “Een onterechte beslissing van de scheidsrechter, maar ook in numerieke minderheid toonde Dessel zich toch dominant. We kregen kansen, maar die werden niet afgemaakt. Het werd dus geen 2-2, maar een counter in de slotfase bracht wel een 3-1 op het bord”, zucht Witters.

Twee schorsingen

Mike Smet pakte in Oudenaarde zijn derde gele kaart, wat zijn totaal op zes brengt. De rechtsachter is dan ook geschorst voor de match tegen Geel. Ook verdediger Toon Lenaerts (twee maal geel) is er dan niet bij, waardoor er gesleuteld moet worden aan de defensie. Met Kristiaan Haagen, die de voorbije weken verrassend op de bank belandde, hebben de witgroenen alvast een goed alternatief achter de hand voor de zespuntenwedstrijd tegen Geel. Beide clubs zitten in het sukkelstraatje, dus het belooft nog spannend te worden.