© Shutterstock

40-jarige man moet drie jaar naar cel voor agressie tegen 16-jarige partner

Rijkevorsel/Oud-Turnhout -

Een 40-jarige man uit Rijkevorsel moet drie jaar naar de cel voor agressie tegenover zijn 16-jarige ex-partner uit Oud-Turnhout. Hij bezorgde de tiener ook drugs, maar kreeg wel de vrijspraak voor verkrachting en poging tot doodslag.

De politie kreeg op 14 oktober vorig jaar een melding van het 16-jarig meisje met de melding dat haar toen 39-jarige vriend, S.M. uit Rijkevorsel, haar had geslagen en gewurgd. De man zou haar in Rijkevorsel in het openbaar een slag hebben gegeven. Hij gooide haar gsm-toestel stuk nadat hij ontdekte dat het meisje een bericht had ontvangen van een andere man. Het meisje is uiteindelijk zelf weggevlucht. De politie stelde vast dat het slachtoffer blauwe plekken aan haar rechteroog en linkerslaap en verwondingen in haar nek had.

S.M. moest terechtstaan voor poging tot doodslag en verkrachting, maar daarvoor ging hij vrijuit door gebrek aan bewijzen volgens de rechtbank. De veertiger is wel veroordeeld voor het toebrengen van opzettelijke slagen en verwondingen aan zijn vriendin en de verkoop van cocaïne, ook aan zijn toenmalige minderjarige partner. De rechtbank legde de man een effectieve gevangenisstraf van drie jaar en een boete van 800 euro. Hij moet aan zijn ex-partner een schadevergoeding van 2.028 euro betalen.(bvdl)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Rijkevorsel