Deze steden moet je volgend jaar vermijden als je niet van drukte houdt

© Shutterstock

Staat vakantie voor jou synoniem aan rust? Dan zijn er een aantal bestemmingen die je beter uit de weg gaat in 2018 omdat het er over de koppen lopen is. Volgens de World Travel and Tourism Council zijn er meer bepaald zeven steden die te veel te lijden krijgen onder de massale toestroom aan toeristen.

flb

Uit een rapport van World Travel and Tourism Council (WTTC) blijkt dat er momenteel wereldwijd zeven steden zijn die opmerkelijk zwaar gebukt gaan onder het massatoerisme. Daarbij werd rekening gehouden met onder meer over de gevolgen voor de lokale bevolking, de wildgroei aan vaak weinig kwalitatieve attracties, overbelaste infrastructuur, schade aan de natuur en de bedreiging van cultuur en erfgoed.

De koepelorganisatie uit de toerisme-industrie raadt daarom aan om in 2018 vooral niet op reis te gaan naar Amsterdam, Dubrovnik, Kuala Lumpur, Macau, Rome, Venetië en Warschau. Vooral Venetië en Dubrovnik zouden volgens de WTTC het tegenwoordig het zwaarst hebben. Het roept de steden dan ook op de stroom een halt toe te roepen voor er onherroepelijke schade wordt toegebracht.

Worstelen met evenwicht

"Het toerisme zal enkel toenemen en nieuwe jobs, mogelijkheden en ervaringen creëren", klinkt het. "Maar sommige bestemmingen worstelen ook met het zoeken naar een evenwicht tussen de behoeften van de lokale middenstand, de plaatselijke bevolking en de toeristen. Terwijl het in sommige gevallen opgelost kan worden door het aantal bezoekers te beperken, zien we ook in toenemende mate locaties die reservatie- en ticketsystemen invoeren." Iets wat de WTTC dan ook toejuicht.

.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer