© rdr

Nele en Jan openden zopas Frats Frit, frituur genoemd naar hun kinderen.

Gruitrode heeft er een frituur bij. Nele Diepvens en Jan Monten openden zopas Frats Frit. De frituur is genoemd naar hun kinderen, Fran en Mats. “Een kindvriendelijke frituur, ook voor ouders met kinderen, waar je rustig friet kan eten”, zeggen Nele en Jan.

rdr

Langs de Weg naar As in Gruitrode opende frituur Frats Frit de deuren. De vorige friturist haakte af en na serieus opknapwerk is de frituur weer up-to-date. Jan Monten en Nele Diepvens, afkomstig van Zolder, woonden eerst in Halen. “Na tien jaar onderwijs in Brussel en mijn job in de Leuvense kringwinkel waren we samen op zoek naar een andere uitdaging”, opent Jan Monten.

Jan en Nele vonden na een lange zoektocht door heel Limburg een woning met frituur. De afgelopen tijd stond de frituur in Gruitrode zelfs leeg. “Dit is voor ons een gepaste locatie. Er was heel wat werk en we hebben de zaak dan ook helemaal opgeknapt. Zowel langs binnen als langs buiten is alles gerenoveerd, het hele pand en de frituur is gestript en aangepakt”, knikt Jan “Het is eigenlijk een volledig nieuwe frituur.” Dat ze langs een drukke gewestweg liggen met veel passage is mooi meegenomen. “Het traditionele aanbod van een frituur kan je hier vinden. Een goed gebakken friet met alle soorten aan snacks en vleesattributen”, weet Nele. Daarnaast zijn er bicky burgers, koude schotels, diverse soorten broodjes- warm of koud - en bereide gerechten zoals spaghetti en pitavlees. De frituur telt zestien zitplaatsen en heeft ook een binnenspeeltuintje. “Bij mooi weer en in de zomer is ons buitenterras, ook in het weekend, doorlopend open”, besluit Jan.

(rdr)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer