Direct naar artikelinhoud
Tv-tips

Onze tips voor een geslaagde tv-avond

Jamie Foxx en Leonardo DiCaprio star in 'Django Unchained'.Beeld AP

Zin in een avondje muziekdocu's? Chrissie Hynde en Marianne Faithfull laten elk afzonderlijk in hun ziel kijken. Voor de filmliefhebber is er een oscarwinnend meesterwerk van Quentin Tarantino. Dit zijn onze 5 tv-tips voor vanavond. Een volledig overzicht van het tv-aanbod vindt u hier. 

Alone with Chrissie Hynde

Zelfs op haar 66ste ademt The Pretenders-frontvrouw Chrissie Hynde nog altijd rock-'n-roll. Tijdens de hoogdagen van de punk zat ze in verschillende bandjes, maar haar grote doorbraak kwam er pas in 1978. In deze documentaire neemt ze de kijker mee naar haar thuisstad Akron in Ohio, en op trips naar Londen, New York, Parijs en Nashville, waar ze de laatste hand legde aan een nieuw album.

Om 23.10 op Canvas.

Chrissie HyndeBeeld rv

Project Axel

Axel Daeseleire schiet enkele daklozen die op straat leven in en rond Antwerpen te hulp. Zij krijgen 10.000 euro om uit de problemen te geraken.  Met de steun van hulpverleners proberen ze hun leven weer op de rails te krijgen. 

Om 20.35 uur op VIER.

Project AxelBeeld VIER

Django Unchained

Dit westerndrama van Quentin Tarantino streek vijf Oscarnominaties op waarvan het er uiteindelijk twee kon verzilveren: die voor beste oorspronkelijke scenario en die voor beste mannelijke bijrol (Christoph Waltz). Leonardo DiCaprio steelt de show als slavenhandelaar en plantage-eigenaar Monsieur Candie. Het bloed vliegt als vanouds bij Tarantino-film alle kanten op, maar vooral het filmplezier spat van het scherm.

Om 20.35 uur op Q2.

De laatste 24 uur

Wittekerke, Costa!, Sara, Danni Lowinski en Spitsbroers, het zijn maar enkele van de series waarin Kürt Rogiers een hoofdrol vertolkte. Naast zijn televisiewerk is Rogiers ook actief geweest bij de radio - Ornelis en Rogiers Showtime op Q-music - en trok hij zijn presentatorschoenen aan voor programma's als Sterren op de Dansvloer, De Grote Sprong en Valkuil. Een rijkgevuld palmares dus. Maar wat zou hij doen moest hij nog maar één dag te leven hebben? Nathalie Meskens vraagt het hem.

Om 20.35 op VTM.

De ballade van Marianne Faithfull

Marianne Faithfull vierde onlangs haar vijftigjarig jubileum. Wie had dat gedacht? Toen ze begon werd ze beschouwd als een eendagsvlieg. Ook zelf dacht ze op haar zeventiende dat ze snel weer zou terugkeren naar school. Het liep anders. Faithfull laat in haar ziel kijken in deze zachtmoedige, openhartige documentaire en geeft minzaam commentaar bij enkele tumultueuze hoofdstukken uit haar leven.

Om 22.55 uur op NPO2.

Marianne FaithfullBeeld rv