© Photo News

Twintiger gearresteerd na extreme achtervolging door Limburg van 40 kilometer en vechtpartij in bos

Een twintiger uit Meeuwen-Gruitrode is woensdagavond gearresteerd door de agenten van de Limburgse politiezone CARMA na een dollemansrit van 40 kilometer en een vechtpartij in een bos aan recreatiezone De Plas in Kelchterhoef.

jvh

Dronken man aan tankstation

Woensdagavond omstreeks kwart voor acht kregen de agenten van politiezone CARMA een melding van een dronken bestuurder aan een tankstation in de Kaulillerweg in Bocholt. Net wanneer de patrouille ter plaatse komt, rijdt de bestuurder van een BMW Coupé net weg, dus besluiten de agenten om de man een tijdje te volgen en zijn rijgedrag te observeren.

De bestuurder lijkt de patrouille echter op te merken en versnelt, waarop de agenten hun zwaailichten activeren. Waarna de dollemansrit begint: eerst haalde de bestuurder langs rechts over het trottoir een tiental voertuigen in, waarna de bestuurder een blokkade door andere agenten aan de Dorpsstraat in Bocholt negeert en rakelings langs een politie-inspecteur rijdt.

Aan 150 km/u

Vervolgens rijdt de man tegen de rijrichting de Dorpsstraat in, en gaat de achtervolging verder via de Hamonterweg in de richting van Bree. De achtervolgende agenten ondernemen daar talloze pogingen om de man in te halen langs links, maar de bestuurder wijkt telkens gevaarlijk uit naar links, waardoor de politie in de remmen moet en maar nipt een aanrijding kan vermijden.

De man haalt zowaar snelheden tot 150 km/u als hij richting Meeuwen-centrum rijdt, en negeert daarbij ook tweemaal een rood licht. De hevige regenval, slechte zichtbaarheid en watergladheid maken de situatie alleen nog maar gevaarlijker. Ook een wegversperring op de Kazernelaan in Helchteren stopt de man niet af, want hij ontsnapt aan hoge snelheid via de Europarklaan, waar hij nog een andere toegesnelde patrouille de pas afsnijdt.

Waarschuwingsschot

Bij een derde wegversperring (vlak voor het kruispunt van de Europarklaan met de Herebaan-Oost) plaatsen agenten hun wagen dwars over de Europarklaan, maar de bestuurder wil die langs links ontwijken en rijdt aan 120 km/u recht op één van de inspecteurs af. Die wil een extra obstakel (zogenaamde ‘stopsticks’) op de weg werpen, maar heeft daarom niet meer de tijd om zichzelf in veiligheid te brengen. Enkel een waarschuwingsschot van zijn collega kan de bestuurder op het laatste moment nog op andere gedachten brengen. De man vervolgt onverstoord zijn weg op de Herebaan-Oost. Hij wordt daar bijna ingesloten door twee patrouilles, maar steekt dan maar de middenberm over en gaat spookrijdend verder. Een tegenligger kan een aanrijding maar net vermijden.

Doodlopende straat

Maar aan recreatiedomein De Plas in Kelchterhoef gaat de dolle bestuurder in de fout: hij raast hij via een parking een doodlopende straat in, en rijdt zijn wagen na een dollemansrit van zo’n 40 km vast in de zompige grond. De bestuurder vlucht daarop te voet weg in een donker bos, waar hij wordt ingehaald door enkele inspecteurs. De agressieve man haalt daarbij uit naar de politiemannen, die hem met geweld moeten overmeesteren. De man bleek een hoofdwonde te hebben, en moest voor verzorging naar het ziekenhuis, waarna hij werd opgesloten in een cel.

Het bleek om een 24-jarige man uit Meeuwen-Gruitrode te gaan die bij de politie reeds gekend stond voor onder meer vernielingen, zware diefstal, slagen en verwondingen. Daar kan hij na dit avontuur gewapende weerspannigheid en een twintigtal verkeersinbreuken aan toevoegen. Een speeksel- en ademtest bleken negatief te zijn. Zijn rijbewijs werd voor 15 dagen ingetrokken, zijn wagen werd gerechtelijk getakeld.

© plotaroute.com

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer