De winnaars van de wedstrijd werden in de bloemetjes gezet door Luc Vis en het stadsbestuur.© Stad Mechelen

Winnaars Maand van de Markt krijgen cadeaupakket: “De marktkramers blijven elke week paraat staan”

Mechelen -

Tijdens de zaterdagmarkt afgelopen weekend werden de winnaars van de Maand van de Markt in de bloemetjes gezet. De winnaars kregen een cadeaupakket met onder meer waardebonnen voor de markt. Gedurende een volledige maand april werden de lokale markten extra in de kijker gezet.

Stijn Van de Sande

De Maand van de Markt is een initiatief van de provinciebesturen om lokale markten in de schijnwerpers te zetten. Ook de stad Mechelen zette in april haar schouders onder het initiatief en organiseerde een wedstrijd waarmee bezoekers van de markt een cadeaupakket konden winnen. Daarin zitten een Mechelenbon, tickets voor het Museum Hof van Busleyden en Het Kunstuur en waardebonnen voor de markt.

De vier hoofdwinnaars, Frieda Ardies, Roland De Laet, Veerle Andries en Beatrijs Van Gastel, werden zaterdag in de bloemetjes gezet. “We zijn blij dat zoveel mensen hebben deelgenomen aan de Maand van de Markt”, zegt Luc Mariën, beter bekend als Luc Vis en voorzitter van Markta. “De actie is dan wel afgelopen, de marktkramers blijven elke week paraat staan. Markten zorgen voor beleving, ze trekken volk en hebben een positieve economische impact op veel lokale ondernemers.”

Markt in Leest promoten

“De Maand van de Markt is een uitgelezen kans om de markten te promoten”, zegt Economieschepen Greet Geypen (Voor Mechelen). “De zaterdagmarkt en de kleinhandelsmarkt zijn gevestigde waarden en hebben een trouw publiek. Dat is anders voor de donderdagmarkt op het dorpsplein in Leest, die nog maar één jaar bestaat. Daarom is het belangrijk dat we deze markt in de kijker blijven zetten.”

“Dat doen we op verschillende manieren”, aldus Geypen. “Zo zorgen we voor een gerichte communicatiecampagne. Een lokale marktkramer en influencer post binnenkort ook een video over zijn marktbezoek en er wordt een affiche geplaatst op het dorpsplein om de bekendheid te vergroten. Op langere termijn bekijken we ook de mogelijk om bijkomende borden te plaatsen op de invalswegen. Daarvoor gaan we in gesprek met het Vlaams Gewest.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Handelaars en horeca Mechelen