De Klap in Deurne.© rr

Buurtfeest, rommelmarkt en makersmarkt: “Tijdens Aan de Klap willen we mensen samenbrengen”

Deurne -

Aan de Klap is een buurtfeest op zaterdag 25 mei. De naam is toepasselijk, want het evenement gaat door bij het cultuurcentrum De Klap. Zo worden de Frans Messingstraat en De Waillystraat omgetoverd tot een ontmoetingsplek en wordt er ook een rommelmarkt opgesteld.

“Met Aan de Klap willen we mensen samenbrengen”, vertelt buurtbewoonster en medeorganisator Magalie Dujardin. “We hebben bewust voor een locatie bij cultuurcentrum De Klap gekozen om letterlijk en figuurlijk met elkaar in gesprek te gaan. De naam nodigt uit om echt met je buren in gesprek te gaan.”

Van 10 tot 17 uur staan verscheidene activiteiten op het programma in de Frans Messingstraat en De Waillystraat. Zo is er die dag een traditionele rommelmarkt en een makersmarkt waar lokale ambachtslieden hun waren tentoonstellen. Voor de jongere bezoekers zijn er springkastelen. Verder zijn er verschillende eetkraampjes.

“Aan de Klap is meer dan een rommelmarkt; het is een kans om de gemeenschapszin in Deurne te versterken”, zegt Alain Hoeckx, voorzitter van de winkeliersvereniging Deurne Centrum. “Door samen te komen maken we de kloof tussen mensen kleiner.”

Wie graag nog een standplaats bemachtigt, kan contact op nemen met de winkeliersvereniging. Inschrijven kan via deze website.

 (ND)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners