Kasteel Heihuyzen© Ellen Goegebuer

Tuindagen Kasteel Heihuyzen met veertig procent meer exposanten dan vorig jaar

Malle -

Domein Heihuyzen in Oostmalle vormt van vrijdag 24 tot en met zondag 26 mei voor de vierde keer het decor van de Tuindagen. Het evenement wordt nog 40 procent groter dan vorig jaar.

Dankzij het succes van de vorige edities, is de beurs gegroeid van ongeveer tachtig naar circa 110 exposanten. “De beurs is ook meer lokaal verankerd dan bij de vorige edities: met zo’n dertig exposanten uit de provincie Antwerpen koop je gegarandeerd lokaal” zegt Iris Van Dale. “Het parcours werd nog wat aangepast om iedereen een plaatsje te kunnen geven maar ook voor de volgende jaren is een groei nog altijd mogelijk.”

De Tuindagen mikken op 7.000 bezoekers. De familie Lenaerts laat de gasten graag meegenieten van het kasteeldomein en park dat rust, romantiek, klasse en gezelligheid uitstraalt. Het park is doorkruist met prachtige zichtassen.

Er gaat ook weer een groot terras zijn.© Ellen Goegebuer

Er is dit jaar speciale aandacht voor de eetbare tuin met planten, struiken en zelfs bomen die eetbaar zijn. Andrew van Andrews garden vertelt er je graag alles over. Tuinieren kan ook op je terras met een handige kweektuin op niveau van Le Potager de Thomas. Zowel AV Greengineering als Pl@nt zijn dan weer echte specialisten op het vlak van groendaken.

Enkele nieuwe blikvangers: de mensen van Wicked Castles uit Herenthout bouwen originele dierenverblijven en kinderhuisjes. Annemie Heyvaert is een creatieve duizendpoot die kunst in klei maakt. Ook Anita Fleerackers is weer van de partij. Na haar vele exposities wereldwijd, is ze heel blij ook in haar eigen achtertuin haar kunst te kunnen tonen. Uit Malle is onder meer zwembaden Willemsen aanwezig.

Er is een groot cateringterras en verschillende foodtrucks.

Vrijdag zijn de Tuindagen open van 12 tot 19 uur, zaterdag en zondag telkens van 10 tot 18 uur.

Domein Heyhuizen bevindt zich aan Heihuizen 3 in Oostmalle. Er is gratis parking aan het kruispunt Heihuyzen-Spuydreef. Aan de inkom betaal je 8 euro, er zijn tickets in voorverkoop met korting via www.tuindagen-heihuyzen.be. (kma)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners