© International Skating Union via

Belgische shorttrackers krijgen een nieuwe bondscoach: Canadees Frédéric Blackburn vervangt Ingmar van Riel

De Canadees Frédéric Blackburn is de nieuwe bondscoach van onze nationale shorttrackers. Dat hebben de Vlaamse Schaatsunie en de Koninklijke Belgische Snelschaatsfederatie zondag bekendgemaakt in een persbericht.

Bron: BELGA

“De Vlaamse Schaatsunie en de Koninklijke Belgische Snelschaatsfederatie hebben de samenwerking met bondscoach Ingmar Van Riel niet verlengd. Wij kijken positief terug op de samenwerking met coach Van Riel. Hij wist met België goede resultaten neer te zetten op de voorbije EK’s en WK’s. Wij willen hem bedanken voor zijn engagement van de voorbije seizoenen. Ondanks de positieve algemene evolutie in het shorttrack landschap in de breedte, is in samenspraak met atleten en omkadering beslist om een ander traject in te slaan richting Olympische Spelen van 2026,” klinkt het in het persbericht.

Van Riel volgde in oktober 2022 Pieter Gysel op. Onder zijn leiding behaalde ons land elf medailles op de jongste twee EK’s. Vooral de titels van Hanne en Stijn Desmet op de 1.000 meter springen in het oog. Sinds augustus 2023 trainen de Belgen in Montreal met de Canadese ploeg. De Nederlander legde de basis voor deze samenwerking.

De nieuwe bondscoach heeft een indrukwekkende erelijst. Als shorttracker behaalde Blackburn twee olympische en elf WK-medailles in de jaren negentig. Als coach werkte hij voor Canada, Italië en de Verenigde Staten. De samenwerking met de Canadese nationale ploeg zal ook verder worden uitgebreid en geprofessionaliseerd.

De volgende Olympische Winterspelen vinden in 2026 plaats in Milaan en Cortina d’Ampezzo.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Andere sporten