Whitaker Studio
Volledig scherm
© Whitaker Studio

Dit huis ziet er al ongelofelijk sensationeel uit. Maar wacht tot je het vanbinnen ziet

De Britse architect James Whitaker heeft een spectaculair huis ontworpen dat zal worden opgetrokken in Californië. Het bestaat uit scheepscontainers die als een bloem de woestijn omarmen.

  1. Hoe ernstig is dreiging van Russisch ruimtewapen? Kolonel Housen: “Hele samenleving platgelegd, zonder miljoenen doden”
    PREMIUM
    81

    Hoe ernstig is dreiging van Russisch ruimtewa­pen? Kolonel Housen: “Hele samenle­ving platgelegd, zonder miljoenen doden”

    Rusland is volgens Amerikaanse inlichtingendiensten vergevorderd in de ontwikkeling van een kernwapen waarmee het in de ruimte vijandige satellieten onklaar kan maken. De impact daarvan zou op militair vlak enorm zijn, maar zo’n kernexplosie in de ruimte veroorzaakt ook een elektromagnetische schok (EMP) die ervoor zorgt dat verkeerslichten, bankautomaten, elektrische auto’s, gps-systemen, je smartphone en zelfs je chauffage niet meer werken. Volgens expert krijgskunde Roger Housen baart vooral dat zorgen: “We zouden terug gekatapulteerd worden naar de tijd van voor het internet.”
  2. Franky en Coen bakken al twee jaar frietjes aan het front in Oekraïne: “Raketten zijn veel te duur om aan ons karretje te verspillen. Maar die drones...”
    PREMIUM
    22

    Franky en Coen bakken al twee jaar frietjes aan het front in Oekraïne: “Raketten zijn veel te duur om aan ons karretje te verspillen. Maar die drones...”

    Frituuruitbaters Franky van Hintum (55) en Coen van Oosten (51) uit Eindhoven trokken al vijftien keer voor een maand naar Oekraïne om er gratis frieten te bakken. Ze bedienen er tot 2.000 burgers en soldaten per dag. De rij voor hun kraam is vaak 100 meter lang. Vorige zomer overleefden ze een raketinslag, maar pas sinds hun laatste reis in maart bakken ze met bibberhanden. “Het is een drone-oorlog geworden. Vanaf nu is alles anders.”