Rupelbrug dicht tot 28 oktober, fietsen mag weer vanaf morgen

In principe moest de vijfde fase van de renovatiewerken aan de Baanbrug, de Rupelbrug tussen Klein-Willebroek en Boom, op 26 september beginnen, maar daarover heeft de Vlaamse Waterweg, afdeling Zeeschelde-Zeekanaal, goed en slecht nieuws. Het goede nieuws is dat fietsers en voetgangers morgenavond vanaf 20u al de Rupelbrug in beide richtingen weer kunnen gebruiken. Een hele opluchting, aangezien ze nu telkens de meer tijdrovende oplossing van de overzet moeten gebruiken.

jb

“Minder goed nieuws is er voor de automobilisten en de vrachtwagenchauffeurs. In principe mochten deze in de vijfde fase weer over het brugdek richting Klein-Willebroek. Enkel de rijstrook in de richting van Boom zou afgesloten blijven. Er is beslist om de brug tot het einde van de werkzaamheden effectief gesloten te houden voor al het verkeer, behalve dus voor de zwakke weggebruikers”, zegt ­Carolien Peelaerts voor de Vlaamse Waterweg.

Concreet blijft dus, zowel richting Boom als richting (Klein-)Willebroek, het enige alternatief om de Rupeltunnel gebruiken. De afslag na de Rupeltunnel richting Ooievaarsnest in Ruisbroek (Puurs) blijft eveneens bereikbaar.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER