Iconisch Zwitsers zakmes zal het in de toekomst moeten stellen zonder cruciale functie

Het bedrijf achter het klassieke Zwitserse zakmes werkt aan een nieuwe versie van hun bekendste product, maar dan zonder het zakmes zelf. Het Zwitserse Victorinix wordt daar naar eigen zeggen toe gedwongen, door de strengere wetgeving in veel landen.

jvh
Bron: CNN, Blick

“We bevinden ons in de beginfase van de ontwikkeling van een zakgereedschap zonder messen”, bevestigt een woordvoerder. Volgens CEO Carl Elsener Jr. is die nieuwe variant nodig, gezien de steeds strengere regelgeving voor messen in veel markten. Zo overweegt de Britse regering nieuwe wetten voor de verkoop van messen, gezien de hoge cijfers van criminaliteit waarbij messen gebruikt worden. “In Engeland en bepaalde Aziatische landen mag je soms alleen een mes dragen als je het nodig hebt om je werk te doen”, aldus Elsener. “In de stad is het dragen van zakmessen echter streng beperkt als je naar school of de bioscoop gaat, of gaat winkelen.”

Victorinox benadrukt echter dat het nieuwe product de oude variant mét zakmes niet zal vervangen, maar hun assortiment enkel zal aanvullen.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer