GEMEENTERAAD

GEMEENTERAAD. Lommel stuurt brief naar ministers Demir, Brouns en Peeters: “Gelijkwaardige bereikbaarheid voor Pelt én Lommel is essentieel”

Lommel
Meerderheid: CD&V (13), N-VA (5)Oppositie: Samen Vooruit (11), Voor3920Lommel (1), PVDA (1)

Mobiliteit: In naam van de voltallige gemeenteraad wordt een brief gericht aan Vlaamse ministers Lydia Peeters (Open VLD), Zuhal Demir (N-VA) en Jo Brouns (CD&V) waarin aandacht wordt gevraagd voor de “noodzakelijke” bereikbaarheid van Lommel. “Zowel in het complexe dossier van de Noord-Zuidverbinding als in het vervoersplan van De Lijn”, onderstreepte schepen van Mobiliteit Sophie Loots (cd&v). “Zo willen we garanties voor een rechtstreekse verbinding van de snelbus tussen Lommel en Hasselt. Ook benadrukken we het reizigerspotentieel voor een afbuiging van de trambus naar Lommel met een halte aan het Kerkplein. Een gelijkwaardige bediening voor Pelt en Lommel is noodzakelijk.” Samen Vooruit reageerde positief dat dit signaal over de partijgrenzen heen werd gegeven.

Ratten: Schepen Karel Wieërs (N-VA) lichtte op vraag van Samen Vooruit toe hoe Lommel omgaat met de rattenplaag waarmee heel wat gemeenten kampen. “Al is het woordje plaag voor interpretatie vatbaar. In de lente komen mensen meer buiten en zien dus ook meer ratten”, stelde hij. “Vorig jaar waren er tussen januari en april 60 burgermeldingen, dit jaar zijn er dat slechts 8 meer. Wie een probleem heeft met ratten kan een melding doen waarna onze rattenbestrijder ter plaatse komt. In vele gevallen blijkt dat rondslingerende etensresten en zaken zoals kippenvoer het ongedierte aantrekken. Hierop ingrijpen is dan ook vaak de simpele oplossing.”

Zwemles: Sooi Van Limbergen (PVDA) informeerde of alle leerlingen van de Lommelse scholen nog zwemlessen krijgen na berichten over Limburgse scholen die in dit aanbod moeten snoeien. Schepen van Sport Dirk Vanderhoydonks (CD&V) stelde dat er contact was geweest met de 19 scholen in Lommel. “Nergens was er aanleiding om zwemuren te schrappen dankzij een beperkt toegangstarief en een stedelijke tussenkomst in het busvervoer.” (gvb)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer