Antwerpse Ring richting Nederland weer open voor verkeer

De Antwerpse ring tussen Berchem en Antwerpen-Oost richting Nederland is weer volledig opengegaan voor het verkeer. Dat melden het Agentschap Wegen en Verkeer en het Vlaams Verkeerscentrum. Dinsdag verloor een vrachtwagen er een deel van zijn lading vloeibare siliconen, en het opruimen van het goedje was geen gemakkelijke taak.

doro

Een vrachtwagen verloor dinsdag een deel van zijn lading vloeibare siliconen en het opruimen blijkt geen gemakkelijk taak. Over een afstand van 1,1 kilometer tussen Berchem en Antwerpen-Oost zorgt het goedje voor een bijzonder glad wegdek. De brandweer en de Civiele Bescherming hebben heel de nacht en woensdagmorgen doorgewerkt waarna het AWV de werken overnam.

Het AWV voerde woensdag kernboringen uit op het besmeurde stuk van de snelweg om vast te stellen in hoeverre het gelekte product is doorgedrongen in het betonnen wegdek. Uit de eerste bevindingen bleek dat de doorsijpeling van het product in het betonnen wegdek minimaal is.

Fijn frezen

© JVDP

Tussen 17u en 18u kwamen gespecialiseerde freesmachines ter plaatse om een zeer dun laagje van enkele millimeters van het wegdek fijn te frezen.

Deze methode werd met succes getest op een proefstrook van zo’n 100 meter. Daarna werd het hele stuk van 1,1 km op die manier aangepakt. De Ring tussen Berchem en Borgerhout en ook de oprit Borgerhout richting Nederland was tegen de ochtendspits donderdagochtend weer volledig vrij.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Waaslandtunnel

Tussen 20u en 4u vannacht stond nog een onderhoud gepland van de Waaslandtunnel die in beide richtingen zou worden afgesloten.Door de zware verkeershinder op de Ring en de aansluitende snelwegen, heeft het AWV woensdagavond gelukkig beslist om de tunnelsluiting uit te stellen. De Waaslandtunnel bleef vannacht dus gewoon open.

LEES OOK: Vrachtwagen rijdt in op staart van file naar Antwerpen: jong meisje en man komen om het leven

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer