Bus botst frontaal op tram op kruispunt: twintig gewonden

Op het kruispunt van de August Van de Wielelei en de Ruggeveldlaan in Deurne zijn dinsdagochtend een bus en een tram frontaal op elkaar gereden. Een 25 personen raakten gewond. De weg was er een hele tijd volledig versperd.

SaRe

De tram op lijn 10 die in de richting van Antwerpen reed, draaide aan het kruispunt onverwacht linksaf naar de Ruggeveldlaan. Dat is niet de normale route voor tram 10 en dat was waarschijnlijk ook wat de buschauffeur die in de richting van Wijnegem reed verraste. Het kwam tot een stevige aanrijding, waardoor de buschauffeur gekneld zat in zijn cabine.

De man werd naar het ziekenhuis overgebracht, hij raakte lichtgewond. In de tram en bus - goed gevuld tijdens de ochtendspits - raakten in totaal een 25 passagiers gewond. Zij werden met lichte verwondingen naar verschillende ziekenhuizen gebracht.

Hinder

Het ongeval zorgde voor de nodige verkeershinder in de buurt. Het kruispunt was urenlang afgesloten voor het autoverkeer, omdat beide voertuigen moesten worden weggetakeld. De federale politie kwam ter plaatse met een gespecialiseerd team om de vaststellingen van het ongeval te doen.

Twee uur later gebeurde er aan de rotonde in Wommelgem, aan de oprit van de E313, ook een ongeval met een tram. Die ontspoorde er en belandde er op zijn zijkant.

OPROEP. Ken jij iemand die op de tram zat, of was je zelf een van de passagiers? Laat het ons dan weten via hier@reageren.be. Vergeet zeker niet uw naam, woonplaats en telefoonnummer te vermelden.

© BFM

© BFM

© BFM

© BFM

© BFM

© BFM

© BFM

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER