Liboton won in het seizoen 1983-1984 32 crossen.
Volledig scherm
PREMIUM
Liboton won in het seizoen 1983-1984 32 crossen. © archief

Liboton zet de puntjes op de i: "Ik ben en blijf recordhouder"

VeldrijdenRoland Liboton is geprikkeld omdat iedereen de mond vol heeft van Mathieu van der Poel die zondag het 'record' van Sven Nys heeft geëvenaard met zijn dertigste seizoenszege. "Sven Nys heeft dat record niet! Dan kan Van der Poel het ook niet evenaren!"

34 reacties

  • emiel Clarijs

    6 jaar geleden
    Het 'record' van Nys bestaat enkel in het hoofd van Nys en Wuyts, die denken dat er voor Nys niet aan veldrijden werd gedaan, zie de erelijsten van De Vlaeminck, Van Damme en Liboton er maar eens op na.
  • Peter Rohracker

    6 jaar geleden
    Mijn excuses voor het beëindigen van alle discussies. Berten Van Damme, wereldkampioen van 1974, had in de seizoenen 1967-1968 en 1972-1973 elk 35 overwinningen. Bij mijn weten is dit het maximale aandeel seizoensgebonden overwinningen in het veldrijden.
  • Frans Braes

    6 jaar geleden
    Het gaat hier over het aantal overwinningen in één seizoen, En daar heeft Liboton meer dan gelijk. En wat iemand doet NA zijn sportcarriere doet niks af van de eerder prestaties als sportman. Of heeft mijnheer Steenmans zelf zo'n geweldig leven?? Waarschijnlijk na de periode Liboton geboren zodat hij niet eens weet welke prestaties die heeft geleverd!!
  • Luc Steenmans

    6 jaar geleden
    De grootste gefrustreerde is inderdaad Liboton...kijk maar naar zijn "geweldig" leven na de cross...
  • Robbe Leyssens

    6 jaar geleden
    Liboton had vele sterke tegenstanders uit het buitenland, o.a. Wolfhshol, Zweifel, enz... Hij heeft recht van spreken.