De man werd staande gehouden bij de Inno in de Bruul in Mechelen.© BELGA

Mechelaar wordt betrapt op diefstal bij Inno, maar houdt vol dat hij spullen elders heeft gekocht

Mechelen -

Een 27-jarige man uit Mechelen stond woensdag voor de strafrechter op verdenking van winkeldiefstal bij de Inno. Een diefstal die hij bleef ontkennen. Volgens hem had hij de spullen eerder die dag in andere winkels gekocht en had hij niets gestolen.

Half september van vorig jaar stapte E.B. de Inno in de Bruul binnen. “Hij kwam volgens een winkelbediende met een lege winkeltas binnen en hing vervolgens een tijdje rond in de parfumafdeling. Even later zag ze hem opnieuw vertrekken, maar zat zijn winkeltas wel vol”, zei de openbare aanklager. “Hij werd gecontroleerd en in de tas zaten flesjes parfum en kledij. Hij bleef erbij dat hij die niet had gestolen, maar in een andere winkel had gekocht. Alleen kon hij geen aankoopbewijs voorleggen en ook niets bewijzen met een bankafschrift.”

In een pashokje van de Inno vond het personeel bovendien etiketjes en beveilingslabels terug. Tegen E.B. werd een jaar cel gevorderd.

“Meneer B. blijft de feiten betwisten”, reageerde zijn advocate Tine Decoster. “Die bewuste dag is hij niet alleen in de Inno geweest, maar onder meer ook bij Kruidvat en Ici Paris XL. Hij is formeel dat hij de zaken al bij zich had toen hij de Inno binnenstapte.”

Op 5 juni wordt er een vonnis verwacht. (tdk)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Rechtbank Mechelen