De Bruyne is niet de enige “assist king” bij Man City, maar ze moeten allemaal de duimen leggen voor verrassende naam

© AFP

Het gaat Kevin De Bruyne en Manchester City serieus voor de wind dit seizoen. De Citizens gaan ruim aan kop in de Premier League en wonnen relatief makkelijk hun groep in de Champions League. De Bruyne speelt de pannen van het dak maar is blijkbaar niet de enige assistkoning van zijn club...

vtvn

De Rode Duivel deelde dit seizoen al acht assists uit in de Premier League (en drie in de Champions League). Daarmee gaat de Bruyne aan kop in de Engelse eerste klasse. Hij moet die eer echter delen met twee andere spelers, twee ploegmaats dan nog. Ook David Silva en Leroy Sané zitten dit seizoen al aan acht assists in de competitie. De “Three Kings” van Manchester City.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

In de vijf grootste Europese competities (Engeland, Italië, Spanje, Duitsland, Frankrijk) doen PSG-superster Neymar, Inter-winger Antonio Candreva en Celta de Vigo-spelmaker Pione Sisto evengoed als De Bruyne en co. Toch is er nog één speler die alle grote namen achter zich laat. De 24-jarige Philipp Max deelde dit seizoen al negen assists uit voor Augsburg. Dat is opmerkelijk omdat de Duitser in de Bundesliga voornamelijk wordt uitgespeeld als linksback.

© EPA-EFE

De top tien:

1. Philipp Max (Augsburg) - 9

2. Antonio Candreva (Inter) - 8

Neymar (PSG) - 8

Kevin De Bruyne (Man City) - 8

Leroy Sané (Man City) - 8

David Silva (Man City) - 8

Pione Sisto (Celta) - 8

8. Florian Thauvin (Marseille) - 7

Kylian Mbappé (PSG) - 7

10. Aaron Ramsey (Arsenal) - 6

Andreas Guardado (Betis) - 6

Ciro Immobile (Lazio) - 6

Luis Alberto (Lazio) - 6

Ivan Perisic (Inter) - 6

Joshua Kimmich (Bayern) - 6

Thomas Müller (Bayern) - 6

Miralem Pjanic (Juventus) - 6

Als we ook naar competities buiten de “Big Five” kijken, zien we dat Club Brugge-speler Ruud Vormer alles en iedereen het nakijken geeft met veertien assists. Ook Waasland-Beveren-speler Ryota Morioka doet het met negen assists uitstekend dit seizoen.

Aangeboden door onze partners

HOOFDPUNTEN

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen