Uitbater Arne plaatste een mobiele bar op het terras van de Cipierage en baat er de komende maanden een zomerbar uit.© yjs

Zomerbar op terras brengt nu al vakantiegevoel naar Grote Markt: “Tijdens de zomerperiode zijn we alle dagen open”

Sint-Niklaas -

Op het terras van de Cipierage op de Grote Markt in Sint-Niklaas heeft Arne Van Bel (26) woensdagmiddag zijn gloednieuwe zomerbar The White Shaker geopend. De komende maanden serveert de Sint-Niklase horecaondernemer er zomerse cocktails, high-end koffies én een driegangenmenu tijdens de donderdagse markt.

Yannick Joos

Menig Sint-Niklazenaar bracht de Dag van de Arbeid door het stralende lenteweer door op een terras in het centrum van de stad. Voor de gelegenheid gaf Arne Van Bel inwoners de kans om opnieuw te vertoeven op het zonnigste terras van de stad, namelijk dat van het voormalige café Cipierskelder.

LEES OOK. Black Shakers Bar katapulteert klanten terug naar ‘roaring twenties’: “High-end cocktailbar in de typische stijl van weleer”

Arne opende afgelopen jaar cocktailbar Black Shaker Bar in de Dr. Verdurmenstraat en runt het gelijknamige evenementenbureau Black Shaker Events. De uitbating van een eigen zomerbar past naar eigen zeggen volledig in het stramien van Arne en zijn team.

Barista’s

“Met Black Shaker Bar richten we ons toch vooral op een nichepubliek dat houdt van cocktails, terwijl we met deze zomerbar alle bezoekers van de binnenstad willen aanspreken”, vertelt zaakvoerder Arne. “Naast de zomerse cocktails die we meenemen uit onze cocktailbar, hebben we hier ook verschillende koffies die door barista’s worden gemaakt en een gevarieerd aanbod aan bieren en frisdranken.” (Lees verder onder de foto)

De zomerbar biedt op donderdag ook een driegangenmenu aan.© yjs

Wie niet louter iets wil drinken maar ook een hapje wil eten, kan eveneens terecht in de zomerbar. Tijdens de donderdagse markt pakt Arne uit met een driegangenlunchmenu dat wekelijks zal veranderen.

Van mosselen tot asperges

“De bezoekers van de markt staan dan letterlijk voor onze deur, dus zou het bijzonder jammer zijn om de stad te laten doodbloeden als de kraampjes na de middag wegtrekken”, aldus nog Arne. “We bieden de klassieke brasseriekeuken aan die week na week anders zal zijn. De ene week kunnen er mosselen op de menu staan, de andere week dan weer asperges.” (Lees verder onder de foto)

De zomerbar brengt weer leven voor de deur van de Cipierage.© yjs

Arne opent de zomerbar van woensdag tot en met zondag, tot 1 november. “Van midden juni tot midden september zullen we ook iedere dag open zijn om volop te genieten van de zomer”, luidt het.

“De Cipierage heeft bijzonder veel potentieel, maar hier als jonge horecaondernemer een duurzame zaak uit de grond stampen, is haast onmogelijk. De middelen die hier nodig zijn om het pand op te knappen, zijn niet min. Desondanks zijn we blij dat we hier de komende maanden klanten kunnen ontvangen op dit zomerse terras. We zorgen hier voor het ultieme vakantiegevoel in eigen stad.”

Reserveren kan via de Facebookpagina van The White Shaker.