© atv

Darter Kim Huybrechts breekt sleutelbeen bij vechtpartij na bekerfinale: “Stampen geïncasseerd terwijl hij op de grond lag”

Darter Kim Huybrechts (38) is donderdag in Brussel na de voetbalmatch tussen Antwerp en Union betrokken geraakt bij een vechtpartij. Hij heeft daarbij een dubbele sleutelbeenbreuk opgelopen, aan de kant van zijn werparm.

vtvn, adb

Huybrechts is zware fan van Antwerp en was donderdag naar het Koning Boudewijnstadion in Brussel getrokken voor de bekerfinale. Maar na de wedstrijd liep het grondig mis. Huybrechts en zijn vriend en darter Kevin Belmans raakten betrokken bij een vechtpartij.

Antwerpfans liepen in een park richting de supportersbussen waar een grimmige sfeer ontstond met “provocerende Brusselse jongeren”. “Kim en Kevin willen door een opening in de omheining de rij passeren om sneller naar de bussen te gaan en worden langs achter aangevallen [...]. Verdict: terwijl Kim op de grond lag en stampen geïncasseerd heeft, heeft hij een dubbele sleutelbeenbreuk opgelopen, rechtse arm helaas”, vertelt zijn vrouw Dana Verhaegen.

In een post op de Facebook-pagina van de dartshop van Huybrechts werd een foto gedeeld van de dubbele sleutelbeenbreuk.© rr

Terugkeer onbekend

Die “helaas” is inderdaad het erge in deze zaak. De rechterarm van Huybrechts, die vandaag/vrijdag geopereerd wordt, is namelijk zijn werparm. The Hurricane ligt er dus voor onbepaalde tijd uit.

De World Cup of Darts, waar hij al jarenlang een vaste waarde is en samen zou spelen met Dimitri Van den Bergh, lijkt in rook op te gaan. Het ‘gelukkige’ van de zaak is dat er de komende twee maanden minder toernooien op het programma staan. Zoals slechts vier (van de dertig) vloertoernooien en twee European Tour-qualifiers (waaronder wel die van Antwerpen).

Het blijft echter gissen hoe sterk Huybrechts hiervan zal terugkeren. Zijn collega-commentator/trainer Erik Clarys brak in zijn topperiode zijn werparm op vijf plekken na een val en moest stoppen. “Het is hopen dat het voor Kim niet zo vaart zal lopen, want dat wens je niemand toe”, aldus The Sheriff donderdagavond op VTM 2 tijdens de Premier League-avond in Leeds.

Voor Huybrechts is het een culminatie van een lastig jaar. Op de vorige World Cup barstte de bom tussen hem en Dimitri Van den Bergh, waarna een klacht volgde van die tweede. Later dat jaar liep het ook mis tussen de Kempenaar en Mike De Decker, die een slag in gezicht kreeg van Huybrechts na een toernooi in Duitsland. Dat resulteerde in een tweede klacht en vervolgens een boete en een waarschuwing. Na een roemloze exit op het voorbije WK is Huybrechts slecht begonnen aan het huidige seizoen. Hij zakte voor het eerst in jaren uit de top 32 van de wereld en is zo verre van zeker van deelname aan het WK en andere toptoernooien.

LEES OOK. Van “klootzak” tot “je weet maar nooit wie er van de trap valt”: hoe Belgische darts-toppers mekaar naar het leven staan

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Bekijk meer ATV