MULTILIVE BUITENLANDS VOETBAL. Arsenal en Manchester City strijden om de titel in Engeland, ook Frankrijk en Nederland maken zich op voor slotspeeldagen

Het einde van het voetbalseizoen nadert met rasse schreden en in het buitenland moeten nog verschillende kampioenen gekroond worden. Onze voetbalredactie volgt de wedstrijden op de voet en legt de focus op de Belgen in het buitenland. Mis hier niets van alle actie.

Voetbalredactie
Gert Gysen
Belangrijkste matchen zondag:
  • 17u00: Arsenal-Everton (Premier League)
  • 17u00: Manchester City-West Ham (Premier League)
  • 17u00: Liverpool-Wolverhampton (Premier League)
  • 18u00: Inter-Lazio (Serie A)
  • 18u00: Galatasaray-Fenerbahce (Super Lig)
  • 19u00:Villareal-Real Madrid (La Liga)
  • 20u45: AS Roma-Genoa (Serie A)
  • 21u00: Metz-PSG (Ligue 1)
  • 21u00: Reims-Rennes (Ligue 1)
Marnix Taes
Landskampioen Inter staat nog voor de topper tegen Lazio Roma
Marnix Taes
Ook de Ligue 1 maakt zich op voor slotspeeldag
Marnix Taes
Arsenal moet hopen op een misstap van Manchester City om de titel te pakken
Michaël Van Damme
AC Milan gaat op bezoek bij Torino kopje-onder

AC Milan heeft zijn laatste uitwedstrijd van het seizoen in de Serie A verloren. De Rossoneri mochten op bezoek bij Torino en verloren in Turijn met 3-1.

Torino klom in 46 minuten al op een geruststellende 3-0-voorsprong. Duvan Zapata (26'), Ivan Ilic (40') en Ricardo Rodriguez (46') waren de doelpuntenmakers van dienst bij de thuisploeg, Ismaël Bennacer (55') milderde vanop de strafschopstip tot 3-1.

Milan was al een tijdje zeker van de tweede plek in de Serie A en heeft voorlopig 74 punten. Torino wipt met 53 punten over uittredend kampioen Napoli naar plek negen.
Michaël Van Damme
Vijfde assist voor Meunier

Op de 37ste speeldag in Turkije won Trabzonspor de topper tegen Basaksehir met 0-1. Thomas Meunier startte zoals gewoonlijk in de basis bij de bezoekers en toonde zich weer met een assist voor Paul Onuachu (45+2.). Voor de Rode Duivel was het al de vijfde assist in de Turkse competitie, voor de voormalige spits van Racing Genk betekende het het vijftiende competitiedoelpunt.

Trabzonspor vergroot zo zijn voorsprong op Basaksehir tot op zes punten en kan sowieso niet meer uit de top drie vallen. Basaksehir (58 punten) kan zijn vierde plek nog kwijtspelen aan Besiktas (56 punten), dat op hetzelfde moment thuis niet kon winnen van Hatayspor (2-2).
Michaël Van Damme
Charles De Ketelaere scoort voor Atalanta

Rode Duivel Charles De Ketelaere heeft Atalanta op voorsprong gebracht tegen Lecce. Hij viel bij de rust in en scoorde drie minuten later de 0-1 op aangeven van Scamacca, die wat later de 0-2 maakte. 

CDK werd diep gestuurd, maar moest nog een flinke weg afleggen naar doel, hield sterk zijn tegenstander af en vloerde de doelman. 

Het was voor De Ketelaere zijn tiende competitiedoelpunt van het seizoen. Daarmee zit hij net als Scamacca en Koopmeiners in de dubbele cijfers.  


Michaël Van Damme
Bayern München verspeelt tweede plaats no

Bayern München heeft op de laatste speeldag van de Bundesliga met 4-2 verloren bij Hoffenheim. Concurrent voor de tweede 
Michaël Van Damme
Chelsea wordt vijfde keer op rij Engels kampioen bij de vrouwen

Chelsea heeft zich tot Engels landskampioen bij de vrouwen gekroond na een 0-6-zege bij Manchester United. Het telt evenveel punten als Manchester City, maar het doelsaldo van Chelsea was uiteindelijk 2 goals beter. City klopte op de laatste speeldag Aston Villa met slechts 1-2. 
Michaël Van Damme
Het ongeslagen Leverkusen mag Meisterschale in de lucht steken

Michaël Van Damme
Rangers en Philippe Clement sluiten seizoen af met laat gelijkspel bij Hearts

Rangers heeft zijn seizoen in de Schotse competitie net niet in schoonheid kunnen afsluiten. De club van Philippe Clement leek op de 38ste en laatste speeldag iop weg naar een 1-3-zege bij Hearts, maar liet zich nog ringeloren: 3-3.

De ex-trainer van Club Brugge en Racing Genk gunde Nicolas Raskin op de slotspeeldag voor het eerst sinds begin maart een basisplaats, maar zag zijn ploeg in de eerste helft op achterstand komen via voormalig Beerschot-spits Lawrence Shankland (34').

In de tweede helft gingen de bezoekers nog op en over de thuisploeg via Ross McCausland (52') en Todd Cantwell (71'). Fabio Silva (81') leek Hearts de doodsteek toe te dienen, maar uiteindelijk konden Dexter Lembikisa (82') en Kyosuke Tagawa (90'+5') toch nog gelijkmaken. Met nog twintig minuten op de klok werd de Belgische Nigeriaan Cyril Dessers (ex-Genk) naar de kant gehaald, Raskin bleef wel negentig minuten staan.

Celtic, dat op hetzelfde moment thuis won van St. Mirren (3-2), kroonde zich woensdag al voor de 54e keer tot Schots landskampioen en sluit het seizoen af met 93 punten. 

Op zaterdag 25 mei staat er nog de finale van de Schotse beker op het programma tussen Celtic en Rangers. 
Michaël Van Damme
Roberto De Zerbi verlaat Brighton aan het einde van het seizoen

Brighton heeft zaterdag bekendgemaakt dat coach Roberto De Zerbi de club in onderling overleg zal verlaten. De 44-jarige Italiaan zit zondag, tijdens de laatste competitiewedstrijd van het seizoen tegen Manchester United, nog een laatste keer op de bank en vertrekt vervolgens. De Zerbi stond aan het roer bij de Seagulls sinds september 2022. Zijn contract in de Engelse kuststad liep nog twee jaar door.
Michaël Van Damme
Leverkusen sluit als eerste Duitse club ooit seizoen ongeslagen af

Duits landskampioen Leverkusen sluit het seizoen af zonder competitienederlaag (28 zeges, 6 gelijke spelen), het is de eerste club in de Bundesliga die daarin slaagt. Op de laatste speeldag klopte het Augsburg met 2-1. Boniface opende de score voor Leverkusen nadat Augsburg de bal achterin verspeelde. 


Michaël Van Damme
Dante Vanzeir (NY) en Brecht Dejaegere (Charlotte) winnen Belgische onderonsjes in MLS

In de Amerikaanse Major League Soccer (MLS) stonden woensdagnacht (Belgische tijd) een aantal Belgen tegenover elkaar. Dante Vanzeir haalde het met New York Red Bulls met 1-4 bij het DC United van Christian Benteke.

Vanzeir viel na 68 minuten in bij een 1-3-stand. Benteke, vorig weekend nog goed voor een hattrick in Atlanta, speelde de volledige match maar kwam dit keer niet tot scoren.

Brecht Dejaegere pakte met Charlotte de volle buit op het veld van Chicago, het team van Hugo Cuypers. Dejaegere maakte na 69 minuten zijn opwachting toen de 0-1-eindstand al op het bord stond en kreeg even later geel. Cuypers stond bij de thuisploeg 90 minuten tussen de lijnen.

Inter Miami raakte niet verder dan 0-0 bij Orlando en zag zo een reeks van vijf zeges op rij eindigen. Lionel Messi speelde niet mee door een blessure aan de linkerknie. In de tussenstand van de Eastern Conference blijft Miami wel leider met 28 punten uit veertien matchen. NY Red Bulls (23 punten) staat derde, Charlotte (20 punten) vijfde en DC United (17 punten) achtste. Chicago bengelt met 10 punten als veertiende onderin.
Raf Hermans
 Atlético, met Witsel, boekt na hattrick Griezmann vlotte zege bij Getafe en mag naar CL

Atlético Madrid heeft woensdagavond op de 36e speeldag van de Spaanse Liga een vlotte zege behaald op verplaatsing bij Getafe. Het team van Axel Witsel haalde het met 0-3 en mag volgend seizoen weer de Champions League in.

Antoine Griezmann (27., 42. en 51.) was bij Atlético de grote uitblinker met de drie doelpunten. Witsel maakte de wedstrijd in de verdediging vol. Zijn ploegmaat Arthur Vermeeren kreeg ook deze wedstrijd geen speelminuten.

In de stand is Atlético (73 punten), met nog twee speeldagen voor de boeg, al minstens zeker van de vierde plaats en het bijhorende ticket voor de groepsfase van de Champions League. Real Madrid (93 punten) kroonde zich al een poos geleden tot Spaans kampioen. 
Raf Hermans
Shakhtar Donetsk triomfeert ten koste van Vorskla Poltava in Oekraïense bekerfinale

Shakhtar Donetsk heeft zich woensdagavond tot Oekraïens bekerwinnaar gekroond. In het Avanhard in Rivne legde het Vorskla Poltava met 1-2 over de knie.

De troepen van de Nederlander Marino Pusic, die in de groepsfase van de Champions League nog uitkwamen tegen Antwerp, hesen zich in het slot van de eerste helft op voorsprong met een trefzekere kopbal van diepe spits Danylo Sikan (40.). Linksachter Yukhym Konoplya (56.) besliste de partij met een rake kopslag. De aansluitingstreffer van aanvaller Mykola Kovtalyuk (85.) mocht niet meer baten.

Shakhtar mag dankzij de vijftiende opeenvolgende overwinning in een wedstrijd met inzet de beker voor de veertiende keer in de prijzenkast plaatsen, de eerste maal sinds 2019. Het verzekerde zich afgelopen zaterdag al van zijn vijftiende landstitel door in de titelmatch af te rekenen met concurrent Dynamo Kiev (1-0). Het betreft bovendien de negende dubbel in de clubgeschiedenis. Vorskla blijft op zijn beurt steken op één bekertriomf, in het seizoen 2008/09. 
Aangeboden door onze partners

HOOFDPUNTEN

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen