maandag 21 januari 2019 - Jupiler Pro League
camera closecorrect Verwijs ds2 facebook nextprevshare twitter video

ARBITRAGEHOF

“Reglement aanpassen: handspel in zestien is penalty”

Het handspel van Mboyo.  BELGA

“Ik zou willen beginnen met de penalty voor Standard na het handspel van Mboyo. Ik kan de ref daarin volgen. Ik denk niet dat er van de kant van Mboyo opzet mee gemoeid was. Maar hij komt in dat duel te laat en maakt zijn lichaam breder dan nodig is door de linkerarm redelijk ver naar voor te steken. In zijn voordeel pleit dat de bal van erg dichtbij tegen de arm vliegt. Er zijn dus pro’s en contra’s. Maar ik verdedig de beslissing van de ref, ook al besef ik dat zijn ingreep moeilijk te slikken was voor Kortrijk.”

“Dat gezegd zijnde, vind ik dat het reglement bij handspel te veel ruimte laat voor interpretatie. Waarom niet elke handsbal in de backlijn bestraffen met een penalty? In het basketbal wordt er ook niet gediscussieerd als de bal tegen de voet gaat. Dat is fout. Idem als het balletje in het hockey al dan niet gewild een voet raakt. Werk aan de winkel voor de FIFA.”

Bert Put moedig

“Over naar Bert Put. Onlangs na Antwerp-STVV zei ik dat hij meer moed en durf moest hebben. Wel, die moed toonde hij in Beveren. De tackle van Massop op Tormin, ook al was de bal toen al weg, was een zuivere penalty. Bovendien krijgt hij ook 200 procent mijn steun voor de rode kaart. Een speler die met de voet vooruit tackelt op de kuit van een tegenstander, moet niet worden gespaard. Streng? Ja. Maar wel rechtvaardig.”

Rood voor Dennis

“In het verlengde daarvan vind ik het jammer dat Lardot in de match Club Brugge - Charleroi het hield bij een gele kaart na die tackle van Dennis op Martos. Ik begrijp heel goed dat een scheidsrechter het niet onder de markt heeft in een duel als Club - Charleroi, zeker als de bezoekers op voorsprong klimmen. Dan is de druk immens. Maar dat mag niet uitmaken. Er zijn grenzen. En wie die overschrijdt, moet worden bestraft.”

Lees meer

Aangeboden door onze partners

Nieuwe Video's

Nog meer nieuws