Het vijfde jaar Grootkeuken en Horeca van VTI Spijker.© ram

Middelbare scholen Mirho houden opendeurweekend met openlesdag bij VTI Spijker

Hoogstraten -

Op de vier middelbare scholen van scholengemeenschap Mirho zijn ouders en toekomstige leerlingen welkom het eerste weekend van mei.

Bij VTI Spijker kunnen bezoekers op vrijdag 3 mei lessen bijwonen en een kijkje nemen in de praktijklokalen. “Onze leerlingen tonen elk jaar op de opendeurdag wat ze in de praktijklessen leren, maar onze school biedt zoveel meer”, zegt directeur Stefan Jaeken. “Door een kijkje te nemen in een les van een algemeen vak zien ouders hoe onze leerkrachten alles linken aan de praktijklessen van de leerlingen. De lesboeken zijn echt in gebruik. Leerlingen maken oefeningen, doen een groepswerk en laten bezoekers zien hoe zij hun lessen volgen.”

Op elke locatie staat een ander domein in de kijker. Zo laten leerlingen van Economie en Organisatie zien hoe ze een parcours afleggen met het handtranspallet en wat ze leren in de lessen L.O. De leerlingen van Voeding en Horeca nodigen de bezoekers uit in hun didactische restaurants en bars. De leslokalen van VTI Spijker zijn doorlopend geopend van 15 tot 20 uur. Bezoekers hebben tot 23 uur de mogelijkheid om na te praten in de bar van de school. ASO Spijker, Klein Seminarie en het internaat organiseren op 4 mei een opendeurdag. Vito sluit op zondag het opendeurweekend af.

 (ram)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners