© EdA

DISCUSSIE. Bart De Wever viseert ‘yogasnuivers’: terecht of misplaatst?

In zijn reactie op het drugsgeweld in Antwerpen maakte Bart De Wever uitdrukkelijk melding van ‘yogasnuivers’, welstellende stadsbewoners die zich volgens hem wel druk maken om propere lucht, maar niet om de gevolgen van hun cocaïnegebruik. Zit ook volgens jou hier een deel van het probleem, of is het veeleer misplaatst taalgebruik van de burgemeester?

ph

“Wie drugs gebruikt, is wel degelijk moreel mee verantwoordelijk voor criminaliteit en geweld.” In De Wereld Vandaag op Radio 1 haalde de N-VA-burgemeester hard uit naar de zogenaamde yogasnuivers. “Ik erger mij rot aan mensen die opkomen voor luchtkwaliteit, aan de yogasnuivers die er blijkbaar geen enkele moeite hebben dat ze een criminele keten in gang houden”, klonk het.

Wat vind jij? Is het een goede zaak dat Bart De Wever duidelijk uithaalt naar alle geledingen in de maatschappij waar drugs voorkomen, of doet hij eerder aan het tegen elkaar opzetten van mensen, door ook melding te maken van de strijd voor propere lucht? Discussieer mee via onderstaand formulier. Een aantal reacties bundelen we donderdag in Gazet van Antwerpen.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER