Jongeren bezoeken Planckendael na ontsnapping van leeuwin: “Het moest gebeuren”

De ontsnapping van de leeuwin en de daaropvolgende dood van het dier hebben donderdag in Planckendael voor veel commotie en emotionele impact gezorgd. Zo ook bij de aanwezige leerlingen, die hun schooluitstap even moesten uitstellen tot iets na het middaguur. Bij de minderjarigen voelde het naar verluidt vreemd aan om zich in de dierentuin te begeven. “Wij zouden het niet over ons hart kunnen krijgen om een dier dood te schieten”, zegt Lotte.

bap

De 2-jarige leeuwin Rani ontsnapte donderdagvoormiddag uit haar kooi. Urenlang liep het dier los rond. Rond de middag werd ze doodgeschoten na twee mislukte verdovingspogingen.

LEES OOK. Ontsnapte leeuwin doodgeschoten in Planckendael: minister vraagt onderzoek

Enkele scholen planden net donderdag een uitstap. Bij aankomst rond de middag moesten ze door het incident met de leeuwin wachten om binnen te mogen. Nadat de veiligheid opnieuw gegarandeerd kon worden, mochten de leerlingen de dierentuin betreden.

Al voelde het vreemd aan voor de jongeren, zegt onder meer Gijs Bol. “Het is een heel aparte sfeer omdat je weet dat hier een dier is doodgegaan. Ik vind het zeer treurig dat de leeuwin is doodgeschoten. Maar het moest gebeuren. Als er gevaar is, moeten er maatregelen worden getroffen.”

Lotte Rens kwam donderdag dan weer met enkele vriendinnen het einde van de examens vieren. “Dit verbaast ons wel, want wij zouden het niet over ons hart kunnen krijgen om een dier dood te schieten. Je hebt er jarenlang voor gezorgd, dat moet wel een ingrijpend moment zijn geweest.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER