© LESOIR

Vader van Melissa over mogelijke vrijlating Dutroux: “Een ondragelijke vernedering”

Vorige week raakte bekend dat de kersverse advocaat van Marc Dutroux hoopt hem binnen de vier jaar vrij te krijgen. 25 jaar gevangenisstraf moet voldoende zijn, zo vindt hij. Gino Russo, de vader van de vermoorde Melissa, is het daar absoluut niet mee eens. “Sinds de vrijlating van Michelle Martin, de vrouw van Dutroux, ervaar ik een gebrek aan respect tegenover Melissa en alle andere slachtoffers. Ik denk er serieus aan om een oproep te lanceren voor een actie met als thema ‘herdenking en respect voor de slachtoffers’”, zo schrijft hij op Facebook.

neac

Op 24 juni 1995 werden de Waalse vriendinnetjes Julie en Melissa samen ontvoerd in Luik. Ruim een jaar later, op 17 augustus 1996 werden de lichamen van de achtjarige meisjes teruggevonden in de tuin van Duxtroux’ vrouw Michelle Martin.

Martin werd in augustus 2012 al vervroegd vrijgelaten, en ook haar ex-man Marc Dutroux hoopt opnieuw de gevangenis te mogen verlaten. In een emotionele oproep op Facebook laat Gino Russo, de vader van Melissa, weten hoe diep het idee hem kwetst. “Ik voel een gebrek aan respect tegenover mijn dochter en alle andere slachtoffers. Een ondragelijke vernedering”, aldus Russo. “We zitten vandaag de dag in een klassenstrijd die niet gaat over geld, maar over ideeën. We worden meer en meer onderdrukt”, vindt hij.

Russo denkt eraan een evenement te organiseren in steun van de slachtoffers. “Misschien op de dag van haar dood, maar justitie heeft nooit uitsluitsel gegeven over de precieze dag van Melissa’s dood. Er waren te veel tegenstrijdigheden tussen de experts en de verklaringen van de verdachte. Misschien doen we het wel op de dag van de ontvoering, het begin van de trage dood”, zo besluit Russo.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer