De bibliotheek van Retie is in november vorig jaar verhuisd naar De Linde. De uitverkoop van zondag vindt plaats in gc Den Dries.© RR

Honderden boeken te koop aan weggeefprijzen: 0,50 of 1 euro per stuk

Retie -

Ben je op zoek naar een goedkope boekenwinkel? Dan raden we je aan om zondag naar de pop-up van de bibliotheek van Retie te komen. Daar worden enkele honderden romans, kook-, jeugd- en kinderboeken verkocht aan maximaal 1 euro per stuk.

“Wij krijgen van de gemeente elk jaar een aanzienlijk budget om nieuwe boeken aan te kopen”, zegt bibliothecaris Brenda Wouters. “Zo kunnen we de lezers in Retie altijd de nieuwste romans en jeugdboeken aanbieden. Alleen hebben we niet oneindig veel ruimte in onze bib. Om onze collectie up-to-date te houden hebben we daarom zo’n duizend oudere boeken geselecteerd die intussen al wat minder vaak worden uitgeleend. Deze verkopen we nu aan een weggeefprijs: boeken voor volwassenen aan 1 euro per stuk, jeugdboeken en tijdschriften aan 0,50 euro.”

De zotte uitverkoop vindt plaats op zondag 28 april van 9.30 uur tot 12.30 uur in gemeenschapscentrum Den Dries in de Kerkhofstraat in Retie.

Private fitnessstudio

De gemeentelijke bibliotheek van Retie is sinds november vorig jaar verhuisd naar de vroegere feestzaal De Linde in de Kasteelstraat. De oude uitleendienst, die was ondergebracht in een gebouw van de kerkfabriek in de Nederstraat, heeft intussen een nieuwe bestemming gevonden. In het pand opent sport- en voedingscoach Tobias Maerien van Club Sterker binnenkort een nieuwe private fitnesstudio. (ema)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners