Lokale Helden treden op in Kalmthout© IF

Lokale Helden op vier Kalmthoutse podia

Kalmthout -

Lokale Helden geeft over heel Vlaanderen op zaterdag 27 april opkomend talent de kans om zich te tonen. In Kalmthout kan je op vier locaties telkens van twee of drie kleinschalige optredens genieten en zo nieuwe muzikanten en bands leren kennen.

Stijn de Koning

Dr. Bogus, Kloefkappers en Sammy dB

Bij B’artist in de Augustijnsdreef 40 kan je drie optredens bijwonen. Dr. Bogus noemt hun muziek groovy ritmes met elektronische invloeden. De Kloefkappers is de band van drie Kalmthoutenaren. Maarten Cant, Paul Bernaerts en Jurgen Simons krijgen iedereen aan het dansen met hun drums, saxofoon en samples. Sammy dB laat zich omschrijven als een kruising tussen Marc Reibillet en Clement Peerens. Met zijn soloproject wilt Sammy Deburggraeve doen bewegen en lachen.

Onder meer in De Groten Uitleg zijn er optredens.© IF

Sweet Metal Magic en Quartex

In dienstencentrum De Groten Uitleg aan het Kerkeneind 20 begint de avond stevig met Sweet Metal Magic. Zij brengen tweestemmige akoestische rock- en metalcovers, maar ook eigen werk. Daarna is het de beurt aan Quartex. Verwacht je aan een verrassende en veelzijdige mix van jazz en blues.

Elemy en Indra Persoons & Marnix Peeters

Indra Persoons en Marnix Peeters zorgen voor een primeur in het Dorpshuis van Nieuwmoer in Nieuwmoer-Dorp 12. Voor de eerste keer staat het componistenpaar samen op een podium. Een intiem concert met cello, accordeon en piano. Ze delen herinneringen die ze neerschreven in muziek.

Emily Van Overstraeten is de frontzangeres van Boogie Belgique, waarmee ze in grote zalen als de Roma en de AB speelde, maar vorig jaar ook mee in het buitenland tourde. Nu treedt ze solo op.

Hecla en Jappe

De twee optredens in het Dorpshuis van Achterbroek zijn reeds uitverkocht. Wie een kaartje heeft, kan daar luisteren naar singer-songwriter Kristof Van den Bergh met zijn nieuw project Hecla. En ook Jappe Govaerts toont zijn kunsten op gitaar, met invloeden van country, blues en jazz.

Op alle locaties openen de deuren om 19u en start het eerste optreden om 20u. Je betaalt 6 euro per locatie om de Lokale Helden aan het werk te zien.

Meer info en tickets via: www.clubkalmthout.be

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners