Nieuwe details in moordzaak van Vlaams koppel op Tenerife: “Geen sporen van geweld in villa, bewakingscamera filmde man die ’s nachts binnenging”

Spaanse speurders hebben geen sporen van geweld aangetroffen in het huis van het Vlaamse echtpaar Laura Trappeniers en Marc Olbrechts op Tenerife. Op dit moment worden camerabeelden van de overburen onderzocht. Daarop zou een man te zien zijn die in het midden van de nacht hun huis binnenging.

wver
Bron: RTL

De villa van het Vlaamse echtpaar Laura Trappeniers (66) en Marc Olbrechts (71) op Tenerife was voorzien van een alarm. Het systeem zou in de periode dat ze verdwenen op een avond om 21.30 uur zijn afgegaan. Dat zegt een bron aan RTL Info. Volgens diezelfde bron zou op bewakingsbeelden van overburen te zien zijn hoe een man hun huis betrad om 1 uur ’s nachts. Vervolgens vertrok hij met een wagen. Die informatie is echter nog niet bevestigd aan onze redactie. De video zou van slechte kwaliteit zijn, wat het onmogelijk maakt om de kleur of het merk van het voertuig te herkennen.

Eerder werd al gemeld dat er niets gestolen werd uit hun huis in Callao Salvaje: hun mobiele telefoons, computers en portefeuille zijn er aangetroffen. De politie onderzocht ook het pand dat ze wilden verhuren, en ook op die locatie zijn geen sporen van geweld aangetroffen.

LEES OOK. Een ongeval is uitgesloten, maar wat gebeurde er dan met Laura en Marc op Tenerife? Politie houdt rekening met drie pistes

Van Marc Olbrechts zelf is voorlopig geen spoor. De man werd samen met zijn vrouw als vermist opgegeven op woensdag 24 april. Vrienden zagen hen voor het laatst op maandag 22 april.

Laura Trappeniers werd zes dagen later teruggevonden door een lokale visser voor de kust van Arico, aan de oostkant van het eiland. Haar lichaam was zwaar verminkt. De vrouw miste beide benen en een hand. Over haar hoofd was een gele plastic zak gebonden.

LEES OOK. “Het eiland heeft ook een donkere kant”: vrienden en kennissen van Laura en Marc na moord en mysterieuze verdwijning op Tenerife

Verminkt

De plek waar de vrouw gevonden werd, is ruim vijftig kilometer verwijderd van Callao Salvaje, een vredig dorpje aan de zuidkant van Tenerife waar Laura samen met Marc zestien jaar geleden kwam wonen. Ze kochten er een kleine villa met zwembad. Om de twee à drie maanden kwamen ze terug naar België om familie te bezoeken. Een vijftal jaar geleden kocht het koppel ook een tweede, aanpalende villa.

LEES OOK. Toeristensector relativeert ‘horrorverhalen’: “Het zou oneerlijk zijn om Tenerife nu plots als gevaarlijk of te vermijden te beschouwen”

Slecht gevoel

Vrienden en buren van het echtpaar verklaarden eerder dat Laura kort voor haar verdwijning contact had met een man van Oost-Europese origine die kort in hun huurhuis wilde verblijven. Laura liet aan een vriendin tijdens de yoga vallen dat ze een slecht gevoel had bij dat gesprek. De verhuur zou niet doorgegaan zijn.

Kennissen van het koppel troffen afgelopen weekend hun Opel Mokka met Spaanse nummerplaat aan in de buurt van hun villa. De wagen was volgens onze informatie niet op slot. Binnenin werden kledingstukken, een zonnebril en een mes aangetroffen.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER