Kunst gemaakt door AI, of door Carlo Van Tichelen?© rr

Carlo Van Tichelen exposeert kunst gemaakt via artificiële intelligentie

Zoersel -

Kempenaar Carlo Van Tichelen stelt van 25 mei tot en met 16 juni tentoon in cultuurhuis de Bijl in Zoersel.

Op 28 mei, tijdens de tentoonstelling, wordt er een een kunstcafé gegeven met een lezing over AI (artificiële intelligentie) door Carlo van Tichelen. Betekent AI (artificiële intelligentie) straks het einde van de menselijke creatie of geeft kunstmatige intelligentie juist een impuls aan artistieke vernieuwing? Tijdens deze lezing gaat van Tichelen dieper in op de mogelijkheden en bedreigingen van AI.

De expo zelf heet ART-Explosion. Carlo van Tichelen benadert kunst als een cyborg, waarbij zijn werk een reflectie vormt van concepten als ‘brands’, kunst en schepping. Hoe vertaalt filosofie zich naar beeld? Weet het de ziel te raken of ons een gevoel van euforie te bezorgen? Hij maakt gebruik van een digitaal penseel en geavanceerde technologie.

Carlo Van Tichelen.© rr

Van Tichelen toont werken gecreëerd met behulp van AI. Als digitaal grafisch kunstenaar beperkt Carlo zich niet tot één stijl. Zijn kunst kan zowel abstract als figuratief zijn. Materialen, zoals kunstdrukpapier, metaal, doek en hout, vloeien naadloos in elkaar over.

ART-Explosion van 25 mei tot en met 16 juni gratis te bezoeken op zaterdag van 13.30 tot 18 uur en op zondag van 11 tot 18 uur in cultuurhuis de Bijl, Dorp 1 in Zoersel.

De lezing op dinsdag 28 mei in de Bijl start om 20 uur en kost 7 euro. Reserveren is niet nodig.

Info? cultuur@zoersel.be

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners