© RR

Copa Cava: een bruisende Barcelonese ambiance in hartje Antwerpen (4/5)

Onze recensent stapt iedere week zonder afspraak en anoniem een Antwerpse horecazaak binnen en doet zijn wedervaren. Deze week: Copa Cava.

Wat verklaart het succes van een horecazaak, bar, bistro, café of restaurant? De ligging ongetwijfeld en het aanbod, maar toch in belangrijke mate ook de ‘bezieling’ van de uitbater (m/v) en de ambiance die er wordt gecreëerd. En precies al deze vakjes kunnen worden afgevinkt bij cavateca Copa Cava, waar tussen haakjes naast een zeer origineel bubbelgamma tevens boeiende gins op het schap staan.

Want ook al vallen we niet meteen appelflauw van het knusse interieur dat niet bepaald modieus oogt, toch bulkt het hier bijna elke avond van de sfeer à la Barcelona – het grote voorbeeld van eigenaar Paul Van Look – uiteraard overgoten met een sinjorensausje. Vandaar ook onze hoge score op dat vlak.

We zijn ook zeer positief over het totaalaanbod, want alle flessen kunnen er meteen in de shop gekocht en mee naar huis genomen worden. Een kwaliteitsgericht en vooral artisanaal aanbod van schuimende klasbakken uit bodega’s als Torelló, Llopart of Berenguer, rechtstreeks door Paul en zijn team geïmporteerd.

De absolute hype rond cava mag dan voorbij zijn, hier kan je tenminste nog topcuvees proeven die je niet overal aantreft en dat tegen zeer democratische prijzen. En altijd met de nodige tekst en uitleg.

Een kwaliteitscava begint per glas al vanaf 4 tot 4,50 euro, een prijs die voor belabberde uitgebluste bubbels tegenwoordig minstens in de eerste de beste kroeg wordt gevraagd.

Tapas

En ook wie in gezelschap een volledige fles bestelt, ontdekt nog veel betaalbare alternatieven zonder failliet te gaan. Te enthousiaste cavafielen kunnen bovendien een ‘bodempje leggen’ met een bordje tapas, zoals olijven (2 euro/portie), manchegokaas (6 euro), chorizo (4 euro) of de onovertroffen pata negraham (10 euro).

Barcelona ligt dan plots niet zo ver meer.

Kwaliteit keuken:

Variatie aanbod:

Kwaliteit service:

Prijzenpolitiek

Sfeer/looks

Extra troeven:

Thema-avonden en degustaties. Zomerterras. Meeneemshop.

onze score 4/5

Vlasmarkt 32, 2000 Antwerpen, 0494-60.89.36

woe t/m vrij 17u-24u, za en zo 14u-24u. Ma en di gesloten.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Keuze van de Redactie

MEER OVER