Twee doden en vier zwaargewonden bij grote brand in bekend Frans ski-oord Courchevel

In het bekende Franse ski-oord Courchevel is zondagochtend een grote brand uitgebroken, waarbij twee doden en vier zwaargewonden zouden zijn gevallen. Drie gebouwen gingen in vlammen op, maar de brandweer heeft de brand alweer onder controle.

jvh

De brand in het centrum van Courchevel, deel van het grootste ski-oord ter wereld Les Trois Vallées ongeveer 70 kilometer ten oosten van Grenoble, brak vanochtend rond half vijf uit op de derde en hoogste verdieping van een hotel, en was rond 7.15 uur weer onder controle. De oorzaak van de brand is nog niet duidelijk.

Drie gebouwen zouden vuur gevat hebben. Even werd gevreesd dat met het aanpalende restaurant La Saulire ook een vierde gebouw in brand zou schieten, maar dat konden de 70 toegesnelde brandweermannen met de hulp van blushelikopters verhinderen. Twee lichamen van dodelijke slachtoffers zouden al zijn geborgen, vier zwaargewonden werden met helikopters naar het ziekenhuis gebracht.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

De Franse krant Le Dauphiné Libéré beschrijft de toestand ter plaatse als “chaotisch”. Mensen zouden via balkons aan de vuurzee zijn ontsnapt, en in pyjama of ondergoed in de vrieskou staan. De toegesnelde brandweer en politie regelen opvang voor de slachtoffers. Zeker zestig mensen zijn door de brand getroffen, er is ook sprake van achttien lichtgewonden die ter plaatse worden verzorgd.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen