Natalia in tranen na pakkende radioboodschap van Nathalie Meskens

VideoIn een openhartig gesprek in radioprogramma 'Het Heilig Huis Van Hanssen' op Joe, vertelde Natalia over het leven in het buitenland, haar kinderwens én over vriendschap. Daarvoor had Evi aan Nathalie Meskens gevraagd waarom Natalia zo'n goede vriendin van haar is: "Ik krijg natuurlijk maar heel weinig tijd om uit te leggen hoe fantastisch ik Natalia vind en hoe graag ik ze zie. Het is één van de meest bijzondere personen die ik ken, die ik mag kennen en ik ben heel dankbaar dat zij een vriendin van mij wil zijn", zei Natahalie Meskens aan de telefoon.

  1. N-VA wil groeinorm gezondheidszorg aanpassen aan economische realiteit: “Warme zorg met gezond verstand”
    19

    N-VA wil groeinorm gezond­heids­zorg aanpassen aan economi­sche realiteit: “Warme zorg met gezond verstand”

    N-VA wil de komende vijf jaar een groeinorm voor het budget voor gezondheidszorg behouden, maar die moet wel worden afgestemd op de economische realiteit. De groeinorm stelt een limiet aan de begrotingsdoelstelling voor de verplichte ziekteverzekering. Zo toont het percentage aan met hoeveel procent het budget voor de gezondheidszorg jaarlijks mag stijgen bovenop de gezondheidsindex. Met dit standpunt, waarmee de partij onder meer de wachtlijsten en financiering wil aanpakken, trekt de partij naar de verkiezingen. Het doel is te komen tot een “warme zorg met gezond verstand”.
  2. ▶ Zorgt klimaatverandering dit jaar voor meest actieve orkaanseizoen ooit? “Dit kunnen we ook tot bij ons voelen”
    PREMIUM
    HLN legt uit

    ▶ Zorgt klimaatver­an­de­ring dit jaar voor meest actieve orkaansei­zoen ooit? “Dit kunnen we ook tot bij ons voelen”

    Elk jaar berekenen Amerikaanse wetenschappers aan hoeveel tropische stormen en orkanen we ons mogen verwachten in de Atlantische Oceaan. Na een rustig seizoen in 2023 lijkt 2024 nu zwaar te gaan uithalen. Meer nog, volgens de voorspellingen kan dit wel eens het meest actieve orkaanseizoen ooit worden. Over wat voor aantallen spreken we dan? Hoe komt dit? En hebben die orkanen ook een invloed op ons weer? HLN-wetenschapsexpert Martijn Peters beantwoordt vijf vragen.