Joe Claridge werd overreden door de zware 4x4 van Nick Bril.
Foto: VRT

Hulpkok Antwerps restaurant The Jane na 4 maanden ondervraagd over ongeval waarbij hij benen verloor

Joe Claridge, de Britse kok die stage liep in sterrenrestaurant The Jane, is door de politie ondervraagd over het ongeval in januari. Dat schrijft Gazet van Antwerpen en dat is aan onze redactie bevestigd door een bron bij de familie. Claridge werd na een feestavond op de parking vlak bij het restaurant overreden door sterrenchef Nick Bril. Die had te veel gedronken. De hulpkok was pas vorige week in staat om door de politie ondervraagd te worden. 

Joe Claridge (37) kan sinds kort opnieuw praten en is afgelopen woensdag door de politie ondervraagd over het drama dat in de vroege uren van 8 januari gebeurde. Na een feest in restaurant The Jane waar door iedereen stevig gedronken werd, stond Claridge naar eigen zeggen op een taxi te wachten nabij parkeerplaatsen in de buurt van het restaurant. Verder weet hij nog weinig van die nacht. 

Van de aanrijding zelf herinnert Claridge zich niets volgens een bron bij de familie. De Brit werkte op het moment van de feiten nog maar een week in het restaurant als stagiair en hij had het er naar zijn zin. Hij leerde veel bij van chef Nick Bril en de andere koks. 

Claridge is volgens diezelfde bron uitermate getraumatiseerd. Hij is door het ongeval zijn beide onderbenen kwijt tot boven de knie. Dat maakt protheses moeilijk. Er wacht hem een heel lange en zware revalidatie. Zowel fysiek als mentaal.

De Brit ligt sinds januari in het UZA. Hij werd tot eind februari in coma gehouden. Zijn tante en moeder zijn al die tijd bij hem gebleven en gaan dagelijks op bezoek. Zonder hen zou Claridge het niet hebben overleefd. De bron bij de familie benadrukt dat Nick Bril in al die tijd nog geen contact heeft gezocht met Claridge en zijn familie.

De familie hoopt dat het onderzoek snel afgerond kan worden. Een proces zal ten vroegste voor oktober zijn. 

Meest gelezen