© PZ Beringen/Ham/Tessenderlo

Drie drugsdealers gearresteerd bij verkeerscontrole

Beringen/Ham/Tessenderlo -

Bij verkeerscontroles in de PZ Beringen/Ham/Tessenderlo zijn afgelopen weekend drie drugsdealers in de boeien geslagen. Twee van hen - twintigers uit Lommel en Nederland - zitten opgesloten in de gevangenis. Een 37-jarige man uit Houthalen-Helchteren werd onder voorwaarden vrijgelaten.

De eerste twee arrestaties gebeurden in Ham waar de politie een auto met Nederlandse nummerplaat aan de kant zette nadat ze een verdachte situatie hadden opgemerkt. Een van de inzittenden probeerde nog een aanzienlijke hoeveelheid drugs die hij bijhad te verstoppen. Bij een controle van de auto werden nog meer drugs en een aanzienlijk som geld gevonden. Na een daaropvolgende huiszoeking in Lommel werden drugs, verboden wapens en materiaal voor drugshandel gevonden. Beide verdachten werden gearresteerd en voorgeleid bij de onderzoeksrechter. Die liet hen overbrengen naar de gevangenis.

Materiaal

De derde drugsdealer liep tegen de lamp in Tessenderlo. Ook in deze auto vonden de agenten een aanzienlijke hoeveelheid drugs en cash geld. En bij een huiszoeking in Houthalen-Helchteren stootten de agenten nog op meer drugs en materiaal dat op drugshandel wijst. De 37-jarige verscheen voor de onderzoeksrechter maar werd vrijgelaten onder voorwaarden. Het onderzoek naar deze zaak wordt door de politie CARMA voorgezet.

Rijbewijs

Tijdens de controles werden nog vier rijbewijzen ingetrokken. Op zowel de Kastelsingel in Beringen als de Industrieweg in Tessenderlo werd een bestuurder betrapt op extreem hoge en onaangepaste snelheden. Een andere chauffeur reed onder invloed van drugs en één persoon gebruikte zijn mobiele telefoon tijdens het rijden. Eén bestuurder ontving een proces-verbaal omdat hij de voorwaarden van zijn voorlopig rijbewijs niet naleefde. (mm)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer