© AP

Britse prinses Kate lanceert nieuw project: “Nog altijd ruimte en privacy nodig om te herstellen”

De Britse prinses Kate is de drijvende kracht achter een nieuw rapport dat bedrijven oproept om gezinsvriendelijker te werken. Dat melden Britse media. Volgens bronnen in het koninklijk paleis mag die bekendmaking echter niet geïnterpreteerd worden als een terugkeer van de prinses in de openbaarheid: Kate herstelt nog steeds van haar behandeling voor kanker.

jvh
Bron: Daily Mail

Volgens een rapport van de Royal Foundation Business Taskforce for Early Childhood zouden investeringen in de vroege levensjaren van kinderen de Britse economie jaarlijks meer dan 45 miljard pond (zo’n 52 miljard euro) kunnen opleveren. “De prinses is gepassioneerd door de impact van dit goede doel, zowel voor de huidige generatie als voor nog veel meer toekomstige generaties”, aldus de directeur van de instelling. “Ik weet dat de prinses graag alle bedrijven wil aanmoedigen om met ons mee te gaan op dit traject.”

Acht grote Britse bedrijven zouden voor het rapport onderzocht hebben waar ze hun werknemers op kleine manieren kunnen helpen om meer betrokken te zijn bij het leven van hun kinderen. Het gaat dan bijvoorbeeld om meer praktische ondersteuning, flexibele oplossingen voor hun werk, een betere toegang tot kwalitatief hoogstaand, betaalbaar, en betrouwbaar onderwijs, en opvang voor jonge kinderen.

Nog geen terugkeer op het grote podium

Volgens een bron dicht bij het paleis is de prinses “heel enthousiast” over het plan. Maar toch mag de bekendmaking volgens een woordvoerder van Kensington Palace niet gezien worden als een terugkeer naar het grote werk. De prinses (42) herstelt nog steeds van een zware buikoperatie en preventieve chemotherapie, nadat bij haar kanker werd ontdekt.

“De prinses heeft het rapport gelezen en is erover geïnformeerd”, aldus een woordvoerder. “Dat is een duidelijk signaal dat haar leven in publieke dienst haar focus blijft. Maar we hebben wel heel duidelijk gemaakt dat ze nu ruimte en privacy nodig heeft om te herstellen. Ze gaat pas weer aan het werk als ze groen licht heeft gekregen van haar artsen.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer