Luister naar

Ingezonden brief: De ondernemingsraden van scholen hebben ingestemd, en dan nu staken?

Nieuws
Henk Cornelisse oud-leerkracht Leek
woensdag 13 december 2017 om 03:00

Tussen 2012 en 2016 is de overheidssubsidie per basisschoolleerling gestegen. Maar de leerkracht voor de klas heeft daar niets van gemerkt. Voor zijn en haar salaris gold al die jaren de nullijn. En ook geen vermindering van de werkdruk, eerder toename.

Bestuurders vonden het nodig extra financiële middelen aan andere zaken te besteden of de reservepot te vullen.

Niet de minister, maar de schoolbestuurder beslist over de besteding van de overheidssubsidie.

Maar de bestuurder heeft daarvoor een positief advies van het personeel (via de ondernemingsraad) nodig. Heel veel ondernemingsraden hebben dat positief advies gegeven. Of hebben ze zitten slapen? Dan komt een stakingsactie wel ‘een beetje dom’ over.

Eerst instemmen met het besluit van de bestuurder: geen salarisverhoging en geen werkdrukverlichting.

Daarna van de minister nog meer geld eisen en met een staking de leerling de dupe laten worden (ND 12 december). Raar!

Dan moet je bij je bestuurder en je ondernemingsraad zijn. Die beslissen waar het geld heen gaat. Ga daar de strijd mee aan.

Overigens mijn diepe respect en bewondering voor wat veel leerkrachten dagelijks met en voor hun leerlingen presteren.

En dank voor wat ze mijn (klein)kinderen meegeven. <

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Vaccineren is politiek geworden. Maar het is altijd een medische beslissing tussen arts en patiënt. Foto: demissionair minister Hugo de Jonge op een priklocatie.

Vertrouwen in vaccins vraag om eerlijke instanties, die het toegeven als iets nog onzeker is

Minder mensen laten zich vaccineren en dat heeft alles te maken met het gebrek aan vertrouwen in de politiek. Dat herstel je niet met politici die reclame maken voor vaccinatie, betoogt Jona Walk.

Aafke Romeijn: 'Bijna 45 jaar lang stond mijn vader daar bij de Nationale Dodenherdenking, met de kranslegging, en keken wij naar hem. Eerst met trots, later met spanning.'

Herdenk ook het leven van mensen met een twijfelachtig verhaal, zoals mijn 'ome Aart'

Schrijver en muzikant Aafke Romeijn ging op zoek naar de waarheid over 'ome Aart' die een nekschot kreeg. 'We wilden weten of we hem mochten gedenken op 4 mei, of dat hij een dader was geweest.

Singer-songwriter Taylor Swift. Over de liedteksten van haar nieuwe album zegt fan én kritisch luisteraar Daniëlle van den Brun: 'Ik hoor bijbelverhalen voorbijkomen, gebed, God en zelfs de kruisiging.

Deze christelijke fan van Taylor Swift is kritisch over nieuwe liedteksten. 'Dít zing ik niet mee'

‘Moet ze nou echt zo vaak het christelijke geloof op een niet respectvolle manier betrekken in haar nieuwe liedjes?’, verzucht Swift-fan (’swiftie’), Daniëlle van den Brun. 'Ik kan me voorstellen dat het God pijn doet.

De kernvraag is en blijft: was de gewetensnood van Max terecht of hebben wij hem die opgedrongen?

Kernvraag is nog steeds: is de gewetensnood van homo's terecht of hebben we die opgedrongen?

Dominee Henk Folkers herinnert zich de woorden van de homoseksuele Max nog goed. Max zei niet in opstand tegen God te willen leven. Maar dat liep niet goed af.

Als wij allen verbonden zijn in lichaam en geest, dan ben ik niet alleen mezelf, maar ook de ander. En gaat het goed met de ander, dat andere, dan gaat het goed met mij.

Stel je beeld van de natuur opnieuw bij. We zijn nóg meer aan elkaar verbonden dan we ooit dachten

Dieren hebben meer bewustzijn dan we dachten. Dat blijkt uit onderzoek. Laat die ontdekking een heilige verstoring opleveren van het idee dat we de natuur, kunnen ‘gebruiken’, betoogt Hans Valkenburg.

Het idee van een zelf vastgestelde, en daardoor absolute, identiteit is niet vol te houden.

Persoonlijke gevoelens over gender zijn geen objectieve feiten en kunnen heel bedriegelijk zijn

Er wordt over een gendertheorie gepraat, maar theorieën over wat de mens ten diepste is, lenen zich niet goed voor wetenschappelijk bewijs, betoogt hoogleraar Franks Hartmann. Dat maakt de discussie lastig.