© EPA-EFE

Straf: Genk-rechtsback Maehle scoort… als linksback twee (!) keer op EK voor beloften

Denemarken heeft Oostenrijk donderdag in het Italiaanse Udine op de tweede speeldag van de groepsfase van het EK voor beloften met 3-1 geklopt, met dank aan twee doelpunten van Genk-speler Joakim Maehle.

wic, md

Maehle, die in de openingsmatch nog door bondscoach Niels Frederiksen op de bank gelaten werd, opende de score voor de Scandinaviërs na 33 minuten, waarna de Oostenrijkse kapitein Philipp Lienhart nog zorgde voor de gelijkmaker voor de rust. In de tweede helft trof Maehle opnieuw raak en zijn ploegmaat Andreas Olsen zorgde in de slotfase voor een derde doelpunt aan Deense zijde.

Genk zal het graag zien gebeuren: het EK U21 geldt als uitstalraam voor jong talent. Maehle, die eerder op internationaal toneel al indruk maakte in de Europa League, heeft zijn marktwaarde zo nog stevig wat de hoogte ingejaagd. De 22-jarige Deense rechtsback geniet al enige tijd interesse uit het buitenland.

Denemarken klimt zo naast Oostenrijk en Duitsland, dat een wedstrijd minder speelde, naar de kop van groep B. Later op de avond spelen Duitsland en Servië nog tegen elkaar. Servië staat voorlopig laatste met 0 punten.

De drie groepswinnaars en de beste tweede plaatsen zich voor de halve finales.