Een herkenbaar beeld. Opnieuw is Samuel Leroux de primus in de Omloop van het Waasland.© Erik Westerlinck

Wielrennen Omloop van het Waasland

Bisnummer voor Samuel Leroux in Omloop van het Waasland: “Volle gas tot aan de streep”

Stekene -

De 58ste Tintrio Omloop van het Waasland werd woensdagmiddag in een zonovergoten Kemzeke gewonnen door de Fransman Samuel Leroux. Hij bleef net uit de greep van het peloton en hernieuwde daarmee zijn zege van vorig jaar.

Ivan Elegeert

“Zeer tevreden”, glimlacht Leroux, de renner van het Van Rysel-Roubaix Team meteen na afloop. “Ik trok gemotiveerd naar deze wedstrijd. Je mag niet elke week met het rugnummer één van start gaan. Ik kende het parcours van vorig jaar en ging ervan uit dat het nu nog moeilijker dan vorig jaar zou worden om een echte aanval op te zetten. Daarom heb ik op het einde alles of niets gespeeld. Omkijken zat er niet meer in. Het was volle gas tot aan de streep. Ik wist dat de vorm goed was. Straks starten we met de ploeg in de Vierdaagse van Duinkerke, die wedstrijd is voor ons team en de sponsors heel belangrijk.”

De verhuis van de Omloop van medio maart naar begin mei én de opwaardering van de regionale naar de internationale UCI-kalender zorgden samen met de zomerse temperaturen voor een organisatorisch succes. Zowel tijdens de start in Lokeren als onderweg en in de aankomstplaats Kemzeke was de belangstelling heel groot. “We kunnen dan ook niet anders dan tevreden terugblikken. Het is nu afwachten op het rapport van de Nederlandse juryvoorzitter. Maar we hopen alvast op een gunstige evaluatie om zo de stap naar een hoger niveau te kunnen zetten”, aldus een tevreden organisator Kris Van Duyse na afloop.

Samuel Leroux was de snelste in Kemzeke. Rudy Barbier en Rait Arm mogen mee op het podium.© Erik Westerlinck

Hoog tempo

De wedstrijd zelf werd aan een bijzonder hoog tempo gereden. Een vluchtpoging van een zestal met de Est Vathra, de Ier Crockett, de Fransman Bezza, de Nederlanders Hoogendoorn en Rasenberg en onze landgenoot Yari Denolf hield het tot bij het begin van de plaatselijke ronden uit. Ook een poging van streekrenner Yaxano Smet van het DCR Cycling Team en de Nederlander Hidde Van Veenendaal leidde tot niets. Een gegroepeerd peloton ging zo samen de laatste vijftig kilometer in. Daarin raakte niemand nog weg tot Leroux zijn duivels ontbond.

De Fransman hield stand en hernieuwde zo zijn zege van vorig jaar. De spurt voor de tweede plaats ging naar zijn landgenoot Rudy Barbier (Team Philippe Wagner-Bazin) voor de Est Rait Arm, een ploegmakker van winnaar Leroux.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER