© REUTERS

Weggeblazen door het Signal Iduna Park: Borussia Dortmund bluft PSG af in heenwedstrijd halve finale Champions League

Wervelend - en dan hebben we het alleen nog maar over het stadion. In een intense pot voetbal haalde Dortmund het van PSG en Niclas Füllkrug het van Kylian Mbappé in de heenmatch van de halve finale van de Champions League.

Wim Conings

Dortmund-PSG was niet bepaald de halve finale van de Champions League met het meeste renommée. Gelukkig was het Signal Iduna Park meer dan op de afspraak. Honderden identieke geel-zwarte vlaggen in Die Gelbe Wand. Een UEFA-reporter die al jaren in Dortmund komt, zei vooraf dat hij deze sfeer nog nooit meegemaakt had. Het zegt wat - in een stadion dat al bekend staat om zijn luide fans.

Met tienduizenden springende Duitsers in hun rug werd het ook precies het type match waar Dortmund naar op zoek was. Bomvol intensiteit, met balverlies na balverlies. Pompen. Karim Adeyemi was ooit een flukse centrumspits, maar trok nu als linksbuiten volop sprintjes terug om PSG-middenvelders zonder pardon van de sokken te lopen.

Füllkrug 1, Mbappé 0

Het soort omstandigheden waar een spits als Niclas Füllkrug op z’n best is. De aanvaller is niet de snelste, technisch zeker niet de fijnste, oogt wat onbehouwen. Twee jaar geleden speelde hij met Werder Bremen nog in de Duitse tweede klasse. Zijn bijnaam is ‘Lücke’, naar het gat tussen zijn tanden. Maar toen hij op slag van rust kans zag de buitenspelval te omzeilen, stapte hij precies op tijd in. Rechts aannemen, links knallen. Gewoon hard. Pang, 1-0. Lucas Hernandez, die het gewaagd had nog te proberen een been in de weg te steken, werd gewoon omver geknald en moest geblesseerd vervangen worden. De Parijse prima donna’s wisten niet waar ze het hadden.

© REUTERS

Heel even liet Füllkrugs bekendere positiegenoot zich toch eens zien. Kylian Mbappé besloot op de paal, in dezelfde actie trof Achraf Hakimi opnieuw de paal. Daarna was het weer aan de buffel uit Hannover. Füllkrug tipte een voorzet net over en had penalty kunnen/moeten krijgen toen Nuno Mendes hem uit evenwicht bracht. Helaas - in de strijd tussen Belle en het Beest koos ref Taylor voor de eerste.

Volgende week is het in Parijs te doen. Jammer dat het Signal Iduna Park niet mee mag.

Aangeboden door onze partners
Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer