Hevige regenval zorgt voor wateroverlast in Lier: “Een jaarlijks weerkerend fenomeen”

De hele nacht en ochtend heeft het goed doorgeregend in de provincie Antwerpen. Naast het nodige fileleed zorgde dat ook voor het nodige wateroverlast her en der. Onder andere in Lier kwamen enkele straten onder water te staan.

debn, jtp

Op de Liersebaan en de Kruisstraat geraakte het water niet van de straat en moeten auto’s, fietsers en voetgangers door het opspattende regenwater gaan.

© HB

© HB

© HB

Ook aan de Lispersteenweg, ter hoogte van het stadion van Lierse K., komen de putdeksels omhoog en geraakt het water niet weg. “Het is al de zoveelste keer dat dit gebeurt”, zegt buurtbewoner Yves. “Bij veel mensen lopen de kelders onder, bij mij staat het op het gelijkvloers, maar het is een jaarlijks wederkerend fenomeen. Een structureel probleem.”

© bfm

© bfm

“Het is een vaste afspraak hier, maar er komt een oplossing”, zegt Liers burgemeester Rik Verwaest (N-VA). “Na lang talmen bij Aquafin is er nu een aannemer aangeduid om te starten met de werken, die het probleem hier zouden moeten oplossen. De werken zouden starten na het bouwverlof. Hopelijk was het de laatste keer dat we hier stonden.”

© bfm

© bfm

Op de Antwerpsesteenweg is er ter hoogte van doe-het-zelfzaak Gamma maar één rijbaan open voor het verkeer.

© bfm

© bfm

In de Lintsesteenweg in Hove zijn verschillende kelders onder water gelopen. Het probleem ligt volgens buurtbewoners aan de riolering, die de hoeveelheid water niet kan slikken. Aquafin bekijkt hoe het probleem in de nabije toekomst kan verholpen worden. De brandweer is aanwezig in de straat om de riolen leeg te zuigen en de kelders indien nodig te helpen leegpompen.

© bfm

© bfm

Daarnaast was het donderdagochtend ook miserie aan de Molenstraat in Heist-op-den-Berg. Intussen heeft het water daar al wel de weg naar de riolen gevonden.

© Joren De Weerdt

Niet alleen hebben de straten te maken met wateroverlast. Ook de tuin van een collega in Lier kan de hevige regenval niet trekken.

© rr

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER